Dödlig katt och råtta-lek i ny dramathriller med Eddie Redmayne

Dödlig katt och råtta-lek i ny dramathriller med Eddie Redmayne

Axel Diedrichs
Uppdaterad 13 oktober 2024 kl. 15:21 | Publicerad 12 oktober 2024 kl. 20:00

Fantastiska vidunder-stjärnans karriär tar plötslig vändning

I höst släpps den nerviga serien "The Day of the Jackal" med Fantastiska vidunder-stjärnan Eddie Redmayne i huvudrollen som lönnmördare.

Oscarsbelönade Eddie Redmayne fångade en hel värld med sitt porträtt av Stephen Hawking i The Theory of Everything och var på god väg att bli en av världens främsta skådespelare, men någonstans på vägen började hans karriär att halta. Fantastiska vidunder-filmerna blev inte den succé som man hade hoppats på, och parallellt med dem har de andra spännande rollerna varit ytterst få. Nu gör han något väldigt annorlunda mot det vi kunnat förvänta oss. I den nya serien spelar han ingen good guy – tvärtom gör han rollen som en lönnmördare. 

Dödlig katt och råtta-lek i ny dramathriller med Eddie Redmayne
Eddie Redmayne. Foto: Peacock.

"The Day of the Jackal" med Eddie Redmayne leder oss genom en farlig jakt i Europa 

I den nya serien lär vi känna en oöverträffad och ytterst svårfångad lönnmördare som de med de största plånböckerna anlitar för att utföra mord. Men efter sitt senaste mord stöter han på sin jämlike – en ihärdig brittisk underrättelseofficer – som börjar spåra honom i en dödlig katt-och-råtta-lek genom Europa. 

Se trailern till "The Day of the Jackal" här:

The Day of the Jackal bygger på Frederick Forsyths bok från 1971, som tidigare har fått en filmatisering med Bruce Willis. Serien som utgörs av sammanlagt tio avsnitt, är en Peacock-produktion. Den har premiär på streamingtjänsten i USA och delar av Europa den 14 november. Men eftersom Peacock inte finns i Sverige, så dröjer det lite extra innan vi här hemma får se den. 

The Day of the Jackal släpps på SkyShowtime den 6 december.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL