Premiär för ny skräckserie från ”American Horror Story”-skaparen

Premiär för ny sevärd skräckserie från ”American Horror Story”-skaparen

  • Disney+
Sofie Landgren
22 oktober 2024 kl. 20:00

Perfekt uppladdning för Halloween från Ryan Murphy

I morgon, den 23 oktober, släpper Disney+ en sprillans ny skräckserie som är skapad av en av världens mest eftertraktade författare, regissörer och filmproducenter just nu. Missa inte chansen att se nya "Grotesquierie".

Premiär för Ryan Murphys senaste läskiga satsning "Grotesquerie" (2024)

Den amerikanska författaren, regissören och filmproducenten Ryan Murphy står som skapare för en otrolig mängd uppskattade serier, inklusive titlar som dramaserien Nip/Tuck från 2003, ungdomsserien Glee (2009) och komediserien The New Normal (2012).

År 2011 visade han hela världen att han även är vass på att ta sig an den svåra skräckgenren med sin otroligt uppmärksammade serie American Horror Story. Med 12 lyckade säsonger av American Horror Story i ryggen kommer nu skaparen med en sprillans ny serie, nämligen Grotesquerie, en serie som alla vi skräckälskare är otroligt taggade på att få sätta tänderna i.

Serien beskrivs som ett typiskt polisdrama som utvecklas till en sociopatisk studie av det makabra.

LÄS ÄVEN: Disney+ firar Halloween stort – här är alla skräckfilmer som går att streama

Grotesquerie (2024)
Foto: FX / Disney+.

Premiär den 23 oktober på Disney+

Serien handlar om en mängd brutala och mystiska brott som sätter skräck i ett litet samhälle, och kriminalpolis Lois Tryon tycker att dessa brott är kusligt personliga, som om någon – eller något – hånar henne. Trots en kamp med sina egna demoner och familjeproblem med sin sjuke make och en ansträngd relation till både sin syster och dotter tar hon sig an fallet. Utan ledtrådar och osäker på vart hon ska vända sig, tar hon emot hjälp av journalist-nunnan, syster Megan. När de två sätter ihop ledtrådar, finner de sig insnärjda i ett olycksbådande nät som bara verkar väcka fler frågor än svar.

Ryan Murphy står som skapare tillsammans med Jon Robin Baitz och Joe Baken, och i rollerna ser vi bland andra Niecy Nash-Betts, Courtney B. Vance, Lesley Manville, Raven Goodwin och Alexander Cavez. Den första säsongen av Grotesquerie består av 10 avsnitt.

Här kan du du se seriens officiella trailer:

Missa inte Ryan Murphys skräckserie "Grotesquerie" som kommer till Disney+ den 23 oktober 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL