Nya Disneyfilmer 2025 – alla spikade titlar

Nya Disneyfilmer 2025 – alla spikade titlar

  • Disney+
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 18:57 | Publicerad 22 september 2024 kl. 18:00

10 storslagna filmer med satta premiärdatum

Redan nu kan Filmtopp dela med sig om hur Disneys biopremiär-kalender ser ut för 2025. Nedan hittar du titlarna som bekräftas ha premiär utspritt över hela nästa år.

Disneys 10 största filmer som släpps 2025

Filmtopp har grävt i Disneys framtid för att leta reda på deras kommande storfilmer som har premiär 2025. Vi kan minst sagt säga att det satsas stort och här är 10 titlar att se fram emot! Observera att svenska premiärdatum kan komma att ändras.

Nya Disneyfilmer 2025
Foto: Walt Disney / Marvel Studios / Pixar.

"Captain America: Brave New World" – premiär 14 februari 2025

Det har varit en minst sagt omständlig väg för Captain America: Brave New World, men efter att ha överlevt ett titelbyte, omskrivningar, ändringar under inspelning och ändrat premiärdatum kommer äntligen Anthony Mackie få briljera i rollen som Sam Wilson och vifta med sin sköld på vita duken.

Mackie kommer att få sällskap av The Falcon and the Winter Soldiers Danny Ramirez och Carl Lumbly, The Incredible Hulks Liv Tyler och Blake Nelson, The Mandalorians Giancarlo Esposito, och som en bonus gör även Harrison Ford sin debutroll i MCU.

Regisserad av Julius Onah kommer den fjärde Captain America-filmen att skildra Sam Wilson mitt i en internationell kris.

"Snow White" – premiär 21 mars 2025

"Snövit", eller Snow White som som är filmens orginaltitel, skriven av Barbies Greta Gerwig och regisserad av Marc Webb, är den omtalade live-action-remaken av Disneys animerade film från 1937. Rachel Zegler spelar rollen som Snövit och Gal Gadot spelar den onda drottningen.

LÄS ÄVEN: Nya Snövit kritiseras för att vara för "PK" – se bilderna från inspelningen

"The Amateur" – premiär 11 april 2025

Med Rami Malez och Rachel Brosnahan i huvudrollerna är The Amateur en spännande spionthriller med premiär i vår.

Efter att hans fru dödats i en terroristattack i London, kräver en CIA-kryptograf att hans chefer går efter mördarna. När det står klart att de inte kommer att agera på grund av motstridiga interna prioriteringar, utpressar han byrån att utbilda honom och låta honom gå efter gärningsmännen själv.

"Thunderbolts" – premiär 2 maj 2025

Som de flesta kommande MCU-filmer har även Thunderbolts gått igenom otaliga förseningar, men nu står det dock klart att filmen får premiär efter Captain America 4 och före The Fantastic Four: First Steps.

Regisserad av Jake Schreier, baserad på Marvel Comics serietidningar med samma namn, och med bland andra Florence Pugh, Sebastian Stan och David Harbor i huvudrollerna handlar filmen om en ny grupp "anti-superhjältar".

"Elio" – premiär 13 juni 2025

I sommar kommer även Pixars nya animerade film Elio som handlar om en 11-årig pojke som kidnappas av utomjordingar och av misstag blir ambassadör för planeten jorden.

Nya filmer från disney 2025
Foto: 20th Century Studios / Marvel Studios / Walt Disney.

"The Fantastic Four: First Steps" – premiär 25 juli 2025

Regisserad av Matt Shakman, är The Fantastic Four: First Steps ett retro-futuristiskt berättelse som utspelar sig i ett alternativt universum med Pedro Pascal som Reed Richards (Mr. Fantastic), Vanessa Kirby som Sue Storm (Invisible Woman), Joseph Quinn som Johnny Storm. (Human Torch), och Ebon Moss-Bachrach som Ben Grimm (The Thing).

"Tron: Ares" – premiär 10 oktober 2025

Om strax över ett år kommer uppföljaren Tron: Legacy (2010), den tredje filmen i franchisen. Tron: Ares följer ett sofistikerat program, "Ares", som skickas in i den verkliga världen och möter mänskligt liv. 

Regisserad av Joachim Rønning, och med en ensemble besående av bland andra Jeff Bridges, Jared Leto , Evan Peters , Jodie Turner-Smith och Cameron Monaghan.

"Blade" – premiär 7 november 2025

2019 annonserade Marvel Studios och Walt Disney att en remake av den actionfilmen Blade från 1998 låg i pipen. Den här gången är det med Mahershala Ali i huvudrollen som Blade.

"Zootopia 2" – premiär 26 november 2025

Uppföljaren till Disneys älskade animerade film Zootopia från 2016  återförenar Ginnifer Goodwin och Jason Bateman i rollerna som Judy Hopps och Nick Wilde, samtidigt som de introducerar nya karaktärer, bland andra Lokis Ke Huy Quan i rollen som ormen Gary.

Detektiverna Judy Hopps och Nick Wilde befinner sig på det slingrande spåret av en mystisk reptil som anländer till Zootopia och vänder upp och ner på däggdjursmetropolen.

"Avatar 3" – premiär 19 december 2025

Den allra sista filmen i Disneys biopremiär-kalender för 2025 är den tredje delen i James Camerons episka sci-fi-saga, Avatar: Fire and Ash. Liksom föregående film, Avatar: The Way of Water, utforskar Avatar 3 Pandora ytterligare. Om den här Avatar-filmen lyckas bättre än sin föregångare med att hålla sitt premiärdatum, återstår att se.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL