Då har Bruce Springsteen-dokumentären ”Road Diary” premiär

Då har Bruce Springsteen-dokumentären ”Road Diary” premiär

  • Disney+
Emil Oscar Rasmussen
23 juli 2024 kl. 15:40

Snart kan även du utan biljett se konserten

Lyckades du inte få någon biljett till Springsteen i Stockholm? Ingen fara, snart kan du se konsertdokumentären ”Road Diary: Bruce Springsteen and The E Street Band”.

Bruce Springsteen är tillsammans med E Street Band just nu mitt uppe i sin världsturné och i mitten av juli passerade "Bossen" Stockholm för två spelningar på Strawberry Arena (tidigare Friends Arena). Tillhör du de som inte lyckades få någon biljett till Stockholmskonserterna kan du sluta hänga läpp. Snart kan du nämligen se dokumentärfilmen Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band som ger oss en unik inblick i den pågående turnén.

Dokumentären annonserades i maj och utlovar en djupdykning (djupare än någonsin tidigare) i skapandet av Springsteens och E Street Bands liveframträdanden, med hjälp av bakom-kulisserna-material från den nuvarande världsturnén.

Innehållet är tänkt att bjuda in fans i Bruce Springsteens kreativa process och innehåller allt från speciella stunder backstage och klipp när bandet repar till uttalanden från Springsteen själv.

Då har Bruce Springsteen-dokumentären ”Road Diary” premiär
Foto: Rob DeMartin/Disney+

”Road Diary: Bruce Springsteen and The E Street Band” får världspremiär på TIFF – kommer sen till Disney+

Under gårdagen meddelade Springsteen på sitt officiella Instagram-konto att Road Diary kommer att få sin världspremiär på Toronto International Film Festival (TIFF). Schemat för filmfestivalen i Toronto är ännu inte annonserat, men festivalen går av stapeln mellan 5–15 september, vilket innebär att dokumentären kommer att få sin världspremiär under något av dessa datum.

Har du inte möjlighet att besöka Torontos filmfestival behöver du inte vänta alltför länge efter världspremiären. I samband att dokumentären annonserades i maj stod det samtidigt klart att den kommer att släppas på Disney+ i oktober 2024. Vi inväntar fortfarande ett exakt premiärdatum.

Regissör för Road Diary är Thom Zimny som samarbetat med Bruce Springsteen för liknande projekt flera gånger tidigare.

Filmtopp håller dig uppdaterad om när "Road Diary" har premiär på Disney+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL