Tips på gratis filmer att se i december

Därför sparkas Rania Shemoun Olsson från Nyhetsmorgon

Axel Diedrichs
Uppdaterad 25 november 2023 kl. 10:11 | Publicerad 24 november 2023 kl. 16:11

Programledaren tvingas bort från programmet

TV4:s sparpaket fortsätter att kasta om sin personal. Den senaste att omplaceras är programledaren Rania Shemoun Olsson som vi brukar se i "Nyhetsmorgon".

Det har skrivits spaltmeter om TV4:s sparpaket och de omställningar som det innebär för kanalen och de som jobbar där. Inte bara har man stoppat en mängd olika program – man har även sparkat profiler som tittarna är vana vid att se i rutan. Den senaste att omplaceras är programledaren Rania Shemoun Olsson som nu tvingas lämna sin roll på Nyhetsmorgon.

Därför sparkar TV4 Rania Shemoun Olsson från Nyhetsmorgon

Den 24 augusti blev det känt att TV4 "aktiverar" ett sparpaket som ska stärka bolagets ekonomi. Samma dag valde man att omplacera flera profiler som ofta huserar i Nyhetsmorgon, inklusive Mikaela Laurén och "Naprapat-Jonas". Därefter stoppade de program som TalangBiggest Loser och Let's Dance (hela lista med stoppade program på TV4 hittar du här). Tidigare i veckan kunde vi rapportera att en frilansare som arbetar läckt information till pressen om eventuellt sänkta arvoden för frilansjobb

Den senaste nyheten som kastar ett negativt sken över TV4 är att de nu tvingar bort programledaren Rania Shemoun Olsson, något Expressen rapporterar. Anledningen ska vara att man behöver fortsätta att spara in utgifter där det går genom att skära ned på vissa heltidstjänster, men också för att fylla poster på morgonnyheterna. 

Johanna Thulin Bratten som är programchef på TV4 säger följande till Expressen: 

– Vi har förhandlat färdigt med facket, men vi är inte helt färdiga än med omplaceringarna. 

Rania Shemoun Olsson försvinner alltså inte från TV4, utan hon flyttas från Nyhetsmorgon för att täcka upp där behovet just nu är större – på den övriga nyhetssändningen. 

Efter Fem kommer att förändras

Vidare berättar Johanna Thulin Bratten att söndagssändningen av Efter fem kommer att genomgå förändringar. Hon flaggar då för att det kommer bli en "billigare produktion" och öppnar för att det kan bli så även andra dagar i veckan: 

– Primärt blir det ett annorlunda program på söndagar, säger hon till Expressen och går i god för att vi fortfarande kommer att se samma profiler i programmet.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL