Camilla Läckbergs nya film har premiär på juldagen – ny officiell trailer

Camilla Läckbergs nya film har premiär på juldagen – ny officiell trailer

Emil Oscar Rasmussen
12 oktober 2024 kl. 09:00

Snart kommer "Super Charlie" – med Tuva Novotny och Ulla Skoog

Camilla Läckberg fortsätter sin erövring av film- och serievärlden. Efter att ha charmat den vuxna publiken är det nu dags att underhålla även de yngre. Den 25 december är det biopremiär för animerade "Super Charlie", inspirerad av Läckbergs barnboksserie med samma namn.

Super Charlie flyger in på svenska biografer på juldagen

Steg för steg blir Camilla Läckberg en allt större kraft att räkna med i världen för film och tv-serier. Efter långfilmen Glaciär och serierna Lyckoviken och Strandhotellet har hon både bevisat sig vara kapabel som manusförfattare och blåst nytt liv i såpagenren.

Snart blir hennes avtryck i branschen ännu större när filmadaptionen av hennes barnboksserie Super-Charlie går upp på svenska biografer. På juldagen, den 25 december, är det biopremiär för 3D-animerade Super Charlie och i dag släpper Nordisk Film en helt ny trailer till det roliga och actionspäckade familjeäventyret.

"Super Charlie" handlar om 10-åriga Wille som alltid drömt om att bli superhjälte för att kunna bekämpa brott med sin pappa, som är polis. Drömmen går i kras dagen då Willes lillebror Charlie föds. Inte nog med att Charlie får all uppmärksamhet – Wille upptäcker att lillebror till och med har superkrafter. Bröderna tvingas lägga sina meningsskiljaktigheter åt sidan när en superskurk och en förvirrad vetenskapsman skrider till verket med en ondskefull plan. Frågan är bara om ett spädbarn och hans avundsjuka storebror kan rädda staden?

Namnkunnigt i den nya Camilla Läckberg-adaptionen

Rösterna till karaktärerna i filmen görs av flera välkända skådespelarnamn, inklusive tungviktare som Tuva Novotny och Ulla Skoog, men även Silas Strand (Håkan Bråkan) och Orlando Wahlsteen (Lea) m.fl. finns med på rollistan.

Jon Holmberg står för regi och manus. Holmberg har tidigare regisserat flera Sune-filmer för den yngre publiken och är även högaktuell som regissör för nyversionen av Strul (2024). Danska A.Film och svenska Slugger Film har animerat filmen. Nordisk Film producerar i samarbete med A.Film, SVT, Film i Skåne och Slugger Film. Det är även Nordisk Film som står för distributionen.

"Super Charlie" är en familjefilm som riktar sig till barn i åldrarna 4–12 år och deras föräldrar. Premiär juldagen 2024.

LÄS OCKSÅ: Höstens mest sevärda barn- och familjefilmer 2024

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL