Premiär för Race Across The World Sverige

Bittra starten i skandalomsusade ”Race Across The World Sverige”

Moa Andersson
Uppdaterad kl. 16:07 | Publicerad 05 september 2024 kl. 16:05

De blir ståendes kvar på ruta ett – medan de andra lagen skyndar sig iväg

Äntligen är det premiär för ännu ett program som vi kan följa i höst! ”Race Across The World Sverige” är programmet där fem lag ska ta sig 11 000 kilometer, på en ganska snål budget.

Nya underhållningsprogrammet "Race Across The World Sverige" har skapat rubriker de senaste månaderna efter avslöjanden om orimliga arbetsförhållanden under inspelningen, men nu är det dags för satsningen att till sist få visa upp resultatet av det hårda arbetet.

Det är premiärdags för Race Across The World Sverige där fem lag på 40 dagar ska ta sig 11 000 kilometer via ett antal hemliga stopp. De tävlande får inte flyga, inte använda smartphones eller bankkort. Programledare är Kristin Kaspersen.

Premiär för Race Across The World Sverige
Deltagarna i "Race Across The World Sverige". Foto: Kanal 5 / Max

Vissa lag får minst sagt en bättre start än andra

De fem lagen, som utgörs av par om två, ger sig ut på en oförglömlig resa. Det är en tävling som stäcker sig över en hel kontinent, hela vägen från Marocko till Norge. Deltagarna har en lång resa framför sig och väljer själva vilken väg de ska ta, men de måste passera de åtta obligatoriska stoppen fram till målgången i Tromsö i Norge.

Budgeten? Jo, de kommer leva på cirka 700 kronor per person om dagen, och då ska allt inkluderas i priset: boende, mat och resesätt. Det första stoppet är i Pinhão, i det kända vindistriktet i Portugal.

När tävlingen påbörjas så går det minst sagt olika snabbt för lagen att ta sig vidare mot nästa destination. Vissa kommer fort en god bit på vägen, medan andra har vissa svårigheter. Peter Magnusson tävlar tillsammans med sin mamma Lotta Magnusson Blomquist, vilka får en usel start när Lottas väska går sönder.

LÄS OCKSÅ: Alla deltagare i Race Across The World Sverige – Kristin Kaspersen programleder

Premiär för Race Across The World Sverige
Magnus och Lotta, ståendes på ruta ett. Foto: Kanal 5 / Max
Premiär för Race Across The World Sverige
Foto: Kanal 5 / Max

"Jag har ett kontrollbehov"

Medan Felix och Clara Herngren redan är framme i Tangier i Marocko, så står familjen Magnusson kvar på ruta ett när Lottas väska går sönder. Magnus och Lotta blir då tvungna att köpa en ny väska för att kunna ta sig vidare, och det skapar inte direkt glada miner. 

– Det är ingen brådska, det är bara en tävling, säger en ironisk Magnus till mamma Lotta. 

Lottas nya väska håller än så länge, men det finns tvivel på att det kommer vara hållbart i längden att släpa runt på en resväska.

– Jag har ett kontrollbehov och att resa per definition innebär att släppa på kontrollbehovet för att det är inte jag som styr planet, det är inte jag som rattar hotellet som jag bor på. Jag kan släppa på kontrollen, men då vill jag veta vilken kontroll jag släpper. Det låter jävligt "kontrollbehovigt", berättar Magnus.

”Race Across The World Sverige” har premiär i dag, 5 september, på Kanal 5 och Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL