Linus Wahlgren är i kyrkan och ber i Gudstjänst

Biotoppen just nu – Linus Wahlgrens skräckfilm kliver in

Eric Diedrichs
05 augusti 2024 kl. 11:24

Ensam svensk film på biotoppen

Linus Wahlgrens nya skräckfilm "Gudstjänst" kliver in på biotoppen, annars är det relativt små förändringar bland svenskarnas biobesök.

Från att ha varit en raritet har svenska skräckfilmer blivit allt mer vanligt förekommande. Några exempel från senare år är Konferensen (2023), Karusell (2023), Canceled (2023) och nu Gudstjänst.

Den senaste titeln står för en av de få förändringarna i veckans biotopp, som annars bjuder på lite nytt. Samtliga filmer i topp fyra vidhåller föregående veckas placeringar och det med Deadpool & Wolverine i topp.

En annan nyhet, på likartat tema som Gudstjänst, är M. Night Shyamalans thriller Trap som letar sig in på en femteplats. Gudstjänst hade premiär i fredags och har nu klivit in på plats 10.

Linus Wahlgren som präst
Foto: Lucky Dogs

Detta handlar Gudstjänst om – Linus Wahlgrens nya skräckfilm

Prästen Theodor blir vida omtalad efter att hans fru mirakulöst har överlevt en dödlig sjukdom – tack vare hans böner. När miraklet ifrågasätts, måste han bevisa för invånarna i den lilla byn att det var Guds kraft som räddade henne. Men det kräver att han gräver djupare i det ockulta tillsammans med sin barndomsmentor och numera pensionerade prästen Jonas. Theodor visar sig vara beredd att göra allt som krävs för att få sin församling att växa.

Theodor spelas av Linus Wahlgren, som återvänder till skräckgenren efter sin medverkan i Andra sidan (2020). Om filmen fortsätter att klättra på biotoppen återstår att se, men sett till det väckta intresset för svensk skräck bedömer vi det som mycket sannolikt.

Största filmerna på biotoppen just nu (föregående veckas placering):

  1. (1) Deadpool & Wolverine
  2. (2) Insidan ut 2
  3. (3) Dumma mej 4
  4. (4) Sommartider
  5. (NY) Trap

Här hittar du biotoppen i sin helhet.

Missa inte att följa Filmtopp på Facebook där vi diskuterar de senaste händelserna inom film- serie och TV-världen.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL