Biopremiärer 2024 – mest sevärda filmerna att se i oktober

Biopremiärer 2024 – mest sevärda filmerna att se i oktober

Sofie Landgren
29 september 2024 kl. 18:00

9 titlar att satsa på

Filmtopp har granskat alla svenska biopremiärer i oktober 2024 och tagit fram en sammanställning med de mest sevärda titlarna. Nedan hittar du 9 bra biofilmer med premiär i oktober.

Tittarnas upptäckt i nya Joker-trailern – Dark Knight-karaktären återvänder
Foto: Warner Bros.

Joker: Folie à Deux (2024) – premiär 2 oktober

Genre: Drama, Thriller, Musikal

Arthur Fleck är intagen på Arkham i väntan på rättegång för sina brott som "The Joker". Samtidigt som han kämpar med sin dubbla identitet snubblar Arthur inte bara över sann kärlek i form av Harley Quinn, utan hittar också musiken som alltid har funnits inom honom.

Saturday Night (2024)
Foto: Sony Pictures.

Saturday Night (2024) – premiär 11 oktober

Genre: Komedi, Drama

Klockan 23:30 den 11 oktober 1975 förändrade några bångstyriga komiker och manusförfattare tv – och kulturen – för alltid. Saturday Night, regisserad av Jason Reitman och skriven av Gil Kenan och Reitman, är baserad på den sanna historien om vad som hände bakom kulisserna under de 90 minuterna fram till den första sändningen av Saturday Night Live.

Full av humor, kaos och det magiska i en revolutionerande händelse som nästan inte ägde rum, räknar vi ner minuterna tills vi hör de berömda orden...

The Apprentice (2024)
Foto: Nordisk Film.

The Apprentice (2024) – premiär 11 oktober

Genre: Drama

I en tid när New Yorks skyline förändras lika snabbt som makten skiftar bakom kulisserna, stiger en ung och ambitiös Donald J. Trump (Sebastian Stan) fram. 1970-talets Manhattan är en grogrund för stora drömmar och större risker och Trump är fast besluten att lämna sin fars skugga. På vägen till toppen möter han Roy Cohn, en politisk fixare och advokat med förmågan att manipulera både lagen och pressen. Under Cohns vägledning förvandlas Trump till en maktspelare utan samvete, där gränsen mellan framgång och fördärv suddas ut. Regisserad av svenske Ali Abbasi (Gräns, Holy Spider) och nominerades till Guldpalmen i Cannes.

A Different Man (2024)
Foto: A24 / NonStop Entertainment.

A Different Man (2024) – premiär 18 oktober

Genre: Drama, Komedi

Den aspirerande skådespelaren Edward genomgår en banbrytande medicinsk behandling för att förändra sitt utseende. Men hans nya, perfekta ansikte förvandlas snabbt till en mardröm när han förlorar rollen han var född för att spela. Detta driver honom in i en besatthet av att återfå det han förlorat. I A24:s A Different Man möts Sebastian Stan, Renate Reinsve och Adam Pearson i ett intensivt New York-drama som utforskar skönhet, identitet och insikten att gräset inte alltid är grönare på andra sidan.

Smile 2
Foto: Paramount Pictures.

Smile 2 (2024) – premiär 18 oktober

Genre: Skräck, Thriller

När hon är på väg att ge sig ut på en ny världsturné, börjar den globala popsensationen Skye Riley uppleva allt mer skrämmande och oförklarliga händelser. Överväldigad av de eskalerande fasorna och pressad av all berömmelse, tvingas hon möta sitt mörka förflutna för att återta kontrollen över sitt liv innan det spårar ur. Uppföljare till succéskräckisen Smile.

Virgo (2024)
Foto: Njutafilms.

Virgo (2024) – premiär 18 oktober

Genre: Skräck

Det fattiga punkbandet “The Raspberries” är på Sverigeturné i en risig skåpbil. På en spelning träffar de en charmig gothtjej som erbjuder dem efterfest och sovplats. Snart ska de upptäcka att hon döljer en mörk agenda. En ny svensk skräckis med andra ord!

Venom: The Last Dance (2024)
Foto: Sony Pictures.

Venom: The Last Dance (2024) – premiär 23 oktober

Genre: Action

I den sista filmen i trilogin om Venom, en av Marvels mest komplexa karaktärer är Eddie och Venom på rymmen. De jagas av bådas världar och när snaran dras åt tvingas duon till ett förödande beslut som gör att ridån går ner för Venoms och Eddies sista dans.

Armand (2024)
Foto: Folkets Bio.

Armand (2024) – premiär 25 oktober

Genre: Drama, Thriller

En ödesmättad eftermiddag på en öde grundskola möts föräldrarna till Armand och Jon. Snabbt eskalerar situationen till en desperat kamp om att bli trodda, då en av sönerna anklagas för att ha överträtt den andres gränser. Alla medel tas i bruk – galenskap, begär och besatthet vävs samman i ett intensivt drama som för tankarna till Ingmar Bergmans verk. Fokus skiftar snart från de två barnen till föräldrarnas egna konflikter. Regissören Halfdan Ullmann Tøndel tog hem Caméra d’Or för bästa debut vid årets Cannes-festival, och huvudrollsinnehavaren Renate Reinsve (Världens värsta människa) hyllades av kritikerna.

Terrifier 3 (2024)
Foto: NonStop Entertainment.

Terrifier 3 (2024) – premiär 30 oktober

Genre: Skräck, Thriller

Art är tillbaka! Lagom till julens snöfall, när invånarna i Miles County gör sig redo för årets stora familjehögtid, gör världens vidrigaste clown sin återkomst. Redo att skörda nya offer och se ännu mer blod flyta, i uppföljaren till 20-talets mest omtalade slasherskräckis.

LÄS ÄVEN: Biofilmer 2024 – är detta årets Barbenheimer?

Biljetter hittar du på Filmstaden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL