BESKEDET: Då kommer ”Ett fall för vera” säsong 14

BESKEDET: Då kommer ”Ett fall för Vera” säsong 14

Axel Diedrichs
13 juli 2024 kl. 20:52

Allt vi vet om seriens final

Många tittare längtar efter fortsättningen på den brittiska kriminalserien "Ett fall för Vera", och nu vet vi mer om när säsong 14 har premiär.

De svenska TV-tittarna har sedan många år tillbaka varit oerhört förtjusta i brittiska kriminalserier. Bland alla titlar är Ett fall för Vera en av de mest uppskattade – trots att serien rullat sedan 2011 fortsätter den att vara mångas stora favorit. 

Serien bygger på verken av romanförfattaren Ann Cleeves, och i avsnitten får vi följa med när den snabbtänkta kommissarien Vera Stanhope knäcker mordgåtor tillsammans med en yngre assistent i den brittiska kommunen Northumberland County. 

Med tretton säsonger ute är tittarna ivriga efter att få se Ett fall för Vera säsong 14. Något de däremot är mindre pepp på, är att den blir seriens allra sista, detta har huvudrollsinnehavaren Brenda Blethyn själv bekräftat

– Att arbeta på Vera har varit en fröjd från början till slut. Det är tråkigt att behöva ta farväl, men jag är stolt över vad vi har åstadkommit de senaste 14 åren, sade hon till BBC i mitten av maj månad.

BESKEDET: Då kommer ”Ett fall för Vera” säsong 14
Foto: ITV.

Vad ska hända med Vera Stanhope i finalen?

När den här sortens spännande serier lider mot sitt slut uppstår alltid en oro över vad som ska ske med huvudkaraktären. Många fans befarar att Vera Stanhope ska dö, vilket också har sin förklaring. 

Enligt The Mirror beror fansens oro över Veras öde på att fans fångade upp en stuntman för Brenda Blethyn under inspelningen av den sista säsongen. Därmed befarar man att något allvarligt kommer att ske med hennes karaktär. Men hur det faktiskt blir med den saken får vi vänta och se.

BESKEDET: Då kommer ”Ett fall för Vera” säsong 14
Foto: ITV.

Då kommer Ett fall för Vera säsong 14

När vi närmar oss finalen på serien vill tittarna desperat veta när Ett fall för Vera säsong 14 har premiär. I dagsläget finns det inget spikat premiärdatum, men sajten What to Watch, som tidigare varit i kontakt med produktionen, avslöjar att den släpps under våren 2025. 

Något mer vi vet är att den sista säsongen endast kommer att bestå av två avsnitt. Detta innebär en fortsatt degradering i antalet episoder då säsong 12 hade fem stycken och den förra säsongen hade tre stycken. 

Nu vet du på ett ungefär när vi kommer att få se den sista säsongen av "Ett fall för Vera". Filmtopp ser till att uppdatera dig så snart det finns ett spikat premiärdatum.

Se var du kan streama alla säsonger av "Ett fall för Vera"

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL