Bästa filmen på SVT Play just nu är ”hysteriskt rolig” och ”underbar”

Bästa filmen på SVT Play just nu är ”hysteriskt rolig” och ”underbar”

Axel Diedrichs
03 augusti 2024 kl. 18:00

Okonventionella familjerelationer har aldrig varit mer underhållande

Behöver du filmtips till kvällen? Då tycker vi att du ska se "The Kids Are All Right" som är en av 2010-talets bästa dramakomedier.

Skådespelarna Mark Ruffalo, Julianne Moore och Annette Benning har alla gjort otroligt mycket bra film. Därför är det inte konstigt att resultatet blir starkt när man sätter ihop dem i samma berättelse, så som man gjort i den fullständigt lysande dramakomedin The Kids Are All Right. Filmen från 2010 som regisserats av Lisa Cholodenko lämnar ingen oberörd eller utan skratt.

Bästa filmen på SVT Play just nu är ”hysteriskt rolig” och ”underbar”
"The Kids Are All Right" (2010) Foto: Inferno Distribution.

"The Kids Are All Right" är den bästa filmen på SVT Play just nu

Denna utsökta film som handlar om föräldraskap, bygger runt ett otippat första familjemöte. Det lesbiska paret, spelat av Julianne Moore och Annette Benning, följer med sina barn, som kommit till med konstgjort befruktning, för att träffa deras biologiska far Paul (Mark Ruffalo) för första gången. Det blir ett möte som ingen av dem någonsin kommer att glömma.

Med det höga internationella betygssnittet 86/100 enligt Metascore står det klart att det här är en av de största kritikerfavoriterna av sitt slag från 2010-talet. 

– The Kids Are All Right är underbar. Här är en film som respekterar och uppskattar alla sina karaktärer, skriver Chicago Tribune och menar att "All Right" är en underdrift för att beskriva filmen. 

Betsy Sharkey på Los Angeles Times skriver att den är "vitsig, sofistikerad och ständigt underhållande"

– Självironin i The Kids Are All Right är så insiktsfull, så rik, så hysteriskt rolig och så förbaskat sund att den blåser alla tankar på förfall ur huvudet på dig, skriver New York Magazine.

Även i Sverige har filmen fått starka omdömen av de tyngsta tyckarna. Så här skriver den renommerade filmkritikern C-G Karlsson om filmen när han rekommenderar den till Filmtopps läsare

– En smart, komisk och engagerande familjeskildring med fina skådespelarinsatser över hela linjen – inte minst från duon Bening och Moore. Pluspoäng också för att MGMT:s magiskt sköna ”The Youth” spelas under eftertexterna. Den tröttnar jag ALDRIG på!

Du som ännu inte har sett filmen behöver helt enkelt ta tag i saken. Här kan du se var mer "The Kids Are All Right" går att streama.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL