Årets mest hyllade actionfilm finns nu att streama: ”Nära perfekt”

Årets mest hyllade actionthriller finns nu att streama: ”Nära perfekt”

Axel Diedrichs
22 september 2024 kl. 20:00

Missade du bion? Se den bästa actionfilmen 2024 hemifrån

Känner du för att hoppa på ett tåg som kapar bromsarna? Då kan du glädjas åt att "Kill", som är årets mest hyllade actionfilm, nu finns att streama.

Sällan får filmer som produceras i Inden särskilt mycket uppmärksamhet i västvärlden. I somras inträffade ett tydligt undantag, den indiska actionthrillern Kill som fick premiär i många länder och lockade ovanligt stor uppmärksamhet från såväl kritiker som biobesökare. Detta får vi vara väldigt glada för då alla som gick och såg den verkade älska upplevelsen. Missade du att se Kill på bio? Då kan du glädjas åt att den nu finns att få tag på hemifrån.

LÄS OCKSÅ: ”Smart” och ”perfekt” thriller från 2020-talet nu på SVT Play

Foto: AA Films.

Detta händer i årets mest hyllade actionfilm ”Kill” som nu finns att streama

Är du ett fan av högoktanig action som skippar allt nonsens runtomkring? Då är den ytterst stilsäkra tuffingen Kill som klippt och skuren för dig. I sin simpla handling följer den en benhård elitsoldat som måste rädda dagen när tåget mot New Dehli kapas av ett gäng farliga banditer. Filmen som fokuserar på att leverera gastkramande spänning i form av hårda bataljer har beskrivs som en "fröjd för actionälskaren" och överlag mötts av enormt varm respons. 

Så här skriver några av de tyngsta internationella kritikerna om Kill

Slashfilm: Kill är en nära perfekt actionthriller som sitter fast i överväxel.

Collider: Kill är precis så vansinnigt våldsam som man kan önska sig. Den blandar melodrama, romantik och en aggressiv mängd våld på ett sätt som få filmskapare klarar av.

IndieWire: Kill lever verkligen upp till sin fåniga titel [...] den vänder upp och ner på förväntningarna utan att någonsin spåra ur.

The Guardian: Kill uppnår sina mål med en energi och entusiasm som gör det till en delikat bit actionfilm som inte håller tillbaka.

– Filmen är en unik upplevelse som bryter genrens regler med ett hånglin och växlar toner kvickare än Bruce Lees rundsparkar, skriver Filmtopps recensent Fredrik Edström och kallar Kill för "årets hårdaste actionrulle".

Kill har ett för sin genre väldigt imponerande IMDb-betyg på 7,6/10 och på Rotten Tomatoes ser det knappast sämre ut med poängen 89/100 baserat på över 100 recensioner.

Vill du se filmen så går den numera att streama. Den ingår ännu inte i prenumerationsutbud, men flera tjänster har tagit in den i sitt hyr/köp-sortiment – Viaplay, SF Anytime med flera. Här hittar du alla tjänster som har den i sitt bibliotek.

LÄS OCKSÅ: ”Kvävande” thriller på Max topplista – en av Quentin Tarantinos favoriter

Filmtopp håller dig uppdaterad med vassa tips och nyheter på bio- och streamingmarknaden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL