EXKLUSIVT: Zach Braff tipsar Filmtopps läsare: "många har inte sett den"

EXKLUSIVT: Zach Braff tipsar Filmtopps läsare: “många har inte sett den“

  • Apple TV+
Eric Diedrichs
28 augusti 2024 kl. 14:00

Filmstjärnan lyfter fram dolda guldkornet

I en exklusiv intervju med Filmtopp berättar Zach Braff om nya serien "Bad Monkey", men delar också med sig av ett filmtips.

Zach Braff slog igenom stort med komediserien Scrubs i den Emmy-nominerade rollen som "J.D." och när han sedan regidebuterade med uppmärksammade Garden State (2004) var stjärnstatusen ett faktum. Nu är han aktuell med en tragikomisk roll i Scrubs-skaparen Bill Lawrence nya TV-serier, Bad Monkey, som sänds på Apple TV+ med Vince Vaughn i huvudrollen.

– Det är så svårt att prata om den här serien utan spoilers, men jag får göra några ganska galna grejer. Särskilt med Rob Delaney. Det finns en särskild scen med massor av blod. Jag lämnar det så. Det var absolut det mest galna och roliga att filma, säger Zach Braff till Filmtopp.

Zach Braff skrattar under intervjun med Filmtopp
Zach Braff under sin intervju med Filmtopp. Foto: Filmtopp Int.

"Skämtar du? Jag gör vad som helst med dig"

Efter Scrubs har Zach Braff och Bill Lawrance samarbetat otaliga gånger. Exempelvis regisserade Braff ett avsnitt av Ted Lasso och syntes i en roll i komediserien Cougar Town. Nu ska han regissera andra säsongen av Lawrences Harrison Ford-komedi Shrinking och i Bad Monkey återvänder han till samma melankoliska ådra som han utforskade i Garden State.

– Vi har samma humor, berättar Zach när vi frågar honom om deras långa vänskap. Vi möttes för 20 år sedan. Nej, förlåt, låt mig, vi träffades för 24 år sedan och han har alltid varit som en mentor till mig. Han lärde mig så mycket när vi gjorde Scrubs och sen började jag regissera avsnitt. När jag gjorde min egna filmer så gav han mig feedback. Vi klickar verkligen.

– Nu regisserar jag Shrinking för honom och vi pratar om att göra ett annat projekt tillsammans. Jag blev så glad när han frågade om jag ville komma och göra en roll [i Bad Monkey]. Jag sa, "Skämtar du? Jag gör vad som helst med dig". Sen så är jag också ett stort Vince Vaughn-fan.

Zach Braff under interjun med Filmtopp.
Foto: Filmtopp Int.

 Zach Braff tipsar Filmtopps läsare: "många har nog inte sett den"

Att arbeta med Vince Vaughn har sina utmaningar, särskilt om det är svårt att hålla sig för skratt:

– Han är så rolig. Jag menar, det svåraste med Vince är att inte skratta under tagningarna eftersom han aldrig riktigt säger vad som står i manus. Han bara hittar på nya grejer varje gång och det är alltid smart och kul. Så man vill inte förstöra tagningarna eftersom han är så rolig. Det är det svåraste med att arbeta med honom.

Sett till att Zach Braff har medverkat i ett 50-tal film och serier ber vi honom att rekommendera ett dolt guldkorn för sina fans:

– Wow, det största dolda guldkornet för mig, och många har inte sett den i Sverige, är "A Good Person". Det är en film som jag precis gjorde med Morgan Freeman och Florence Pugh. Jag känner verkligen att det är den film som jag är stoltast över och jag hoppas att folk fortsätter att upptäcka den. Jag tycker verkligen att den är speciell.

Tack för tipset, jag har inte sett den ännu.

– Ja, där ser du. Och jag har en till tittare [skrattar]. 

Enligt Zach Braff finns det många anledningar att se "Bad Monkey".

– Jag tycker att den är så rolig. Du vet, det är en fantastisk serie att bli beroende av. Det finns så många talangfulla människor. Det är en underbar ensemble. Det är ett fantastiskt mysterium. Det är liksom allt jag älskar med TV, när man verkligen fastnar för en serie och man inte vet vart det ska ta vägen och man skrattar. Den är vackert filmad. Jag tror att publiken kommer att ha det riktigt bra när de ser den.

Med det tackar vi Zach Braff för pratstunden. "Bad Monkey" har premiär i morgon, den 14 augusti, på Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL