Stora succén för Gary Oldman – spionserien bland de största i världen

Stora succén för Gary Oldman – spionserien bland de största i världen

  • Apple TV+
Moa Andersson
20 september 2024 kl. 14:00

Tunga kritiker: ”Den är briljant”

Spionserien ”Slow Horses” med Gary Oldman toppar listor, hyllas av tunga kritiker och med flera priser i bagaget slås den som riktigt framgångsrik.

Gary Oldmans stora succé Slow Horses hade premiär först år 2022 och är redan nu aktuell med en fjärde säsong. Serien är ett spiondrama som följer ett dysfunktionellt team av MI5-agenter och deras avskydda chef, den ökände Jackson Lamb (Oldman) – medan de försöker navigera spionvärldens dimridåer för att försvara England från ondskans krafter. Det fyndiga dramats fjärde säsong hade premiär den 4 september 2024. 

LÄS OCKSÅ: Ny brittisk ”mysteriedriven” thrillerserie på TV4 Play – alla avsnitt ute

Foto: Apple TV+

Slow Horses med Gary Oldman "liknar inte något annat på TV"

I skrivande stund toppar Slow Horses listorna på Apple TV+ och har dessutom stabila 8,2/10 i betyg på IMDb. Det är ingen talan om att serien har blivit en enorm succé och det visar även alla de prisutdelningar och nomineringar som den fått. Totalt har spiondramat vunnit 8 tunga priser, varav en Emmy för bästa manus, och nominerats i 47 olika kategorier.

The New York Times har nyligen även beskrivit Slow Horses som "en briljant kombination av skarphet, melankolisk humor, fängslande action och mysterium, som inte riktigt liknar något annat på TV".

LÄS OCKSÅ: TIPS: ”Enastående” Nicolas Cage i bortglömd kriminalthriller på TV4 Play

Slow Horses
Foto: Apple TV+

"Är fortfarande helt briljant"

Serien har dessutom hela 98/100 i poäng av kritiker på filmsajten Rotten Tomatoes, men det slutar inte där. Den nya säsongen har hela 100/100 poäng, baserat på 42 recensioner. Tunga internationella kritiker skriver bland annat att "Slow Horses förblir en av de mest underhållande och välgjorda serierna just nu, de moment som serien går igenom är bra" och att "den är fortfarande helt briljant".

En annan skriver:

Slow Horses är spännande, ofta på ett osannolikt sätt. Men den är också skarpt inställd på dynamiken och psykologin i branschen – vad det innebär att se människor som utbytbara pjäser i ett spel som inte går att vinna.

Här kan du även läsa Filmtopps recension av serien, när den först hade premiär år 2022. Recensenten skrev bland annat att det märktes att samtliga skådespelare hade kul i sina respektive roller och att den flera gånger bjöd på skratt.

LÄS OCKSÅ: ”Gripande” brittisk serie baserad på bästsäljare nu på SVT

"Slow Horses" ser du på Apple TV+. Filmtopp håller dig uppdaterad med senaste nytt inom film- serie och TV-världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL