Höjdpunkter på Apple TV+ hösten 2024 – storsatsningar med Hollywoodstjärnor

Höjdpunkter på Apple TV+ hösten 2024 – storsatsningar med Hollywoodstjärnor

  • Apple TV+
Sofie Landgren
10 september 2024 kl. 14:00

Extremt påkostade produktioner checkar in på streamingtjänsten

Apple TV+ satsar stenhårt på att leverera sevärda filmer och serier hösten 2024 för sina prenumeranter. Här är höstens höjdpunkter!

9 titlar att se fram emot – höstens storsatsningar på Apple TV+

Slow Horses
Foto: Apple TV+.

"Slow Horses" (säsong 4) – premiär 4 september

"Slow Horses" är den hyllade, Emmy Award-nominerade, BAFTA-belönade och vassa spion-serien med Oscar-vinnaren Gary Oldman i huvudrollen. Den kommande fjärde säsongen av serien är baserad på boken Spook Street, den fjärde romanen i Mick Herrons spionserie Slough House.

Under säsong 1 får tittarna lära känna detta fyndiga spiondrama som följer ett dysfunktionellt team av MI5-agenter – och deras förhatliga chef, den ökände Jackson Lamb – medan de försöker navigera i spionvärldens dimridåer för att försvara England från ondskans krafter.

Under säsong 2 dyker begravda hemligheter från det kalla kriget upp som hotar att ge blodbad på Londons gator. När en förbindelse med ryska skurkar tar en ödesdiger vändning måste våra olyckliga hjältar övervinna sina individuella misslyckanden och höja sitt spionspel i en kapplöpning för att förhindra en katastrofal incident.

I säsong 3 hotar en romantisk förbindelse i Istanbul att avslöja en begravd MI5-hemlighet i London. När Jackson Lamb och hans team av missanpassade dras in i kampen, hamnar de i en konspiration som hotar framtiden inte bara för Slough House utan för hela MI5.

En av 2020-talets bästa dramaserier är tillbaka – har 8,3 i betyg på IMDb
Foto: Apple TV+.

"Pachinko" (säsong 2) – premiär 5 september

Berättad på tre språk – koreanska, japanska och engelska – Pachinko är den hyllade dramaserien baserad på The New York Times bästsäljande roman med samma namn, vars andra säsong nu har haft premiär. Episk till sin omfattning och intim i tonen, börjar berättelsen med en förbjuden kärlek och crescendos till en svepande saga som färdas mellan Korea, Japan och Amerika för att berätta en oförglömlig historia om krig och fred, kärlek och förlust, triumf och uppgörelse över generationer.

	 "Wolfs" - ny Apple Original Film
Foto: Apple TV+.

"Wolfs" – ny Apple Original film

Hollywoodstjärnorna George Clooney och Brad Pitt samarbetar i denna sprillans nya actionkomedi skriven och regisserad av Jon Watts. Två rivaliserande fixares vägar korsas när båda kallas in för att mörklägga en framstående New York-makthavares felsteg. Under en explosiv natt måste de lägga sitt missnöje – och sina egon – åt sidan för att klara uppgiften.

"Wolfs" kommer att ha premiär på utvalda biografer den 20 september 2024 före sin globala debut på Apple TV+ fredagen den 27 september 2024.

Premiär till hösten för "Disclaimer" med Cate Blanchett och Kevin Kline
Foto: Apple TV+.

"Disclaimer" (miniserie) – premiär 11 oktober

I huvudrollerna ser vi de två Oscarsbelönade skådespelarna Cate Blanchett och Kevin Kline, och Alfonso Cuarón (Roma, Gravity, Children of Men) som ligger bakom serien är också en flerfaldig Oscarsvinnare. På sin gemensamma meritlista har seriens tre tunga nyckelpjäser sju Oscarsstatyetter.

Serien är baseradRenée Knights roman man samma namn och beskrivs som en psykologisk thriller. Handlingen kretsar kring en hyllad journalist, Catherine (Blanchett), som klättrat till toppen av branschen genom att avslöja andras hemligheter. Ödet som hon utsatt så många andra för ser plötsligt ut att kunna bli verklighet för henne själv, när hon får hem en bok skriven av en anonym författare och upptäcker att innehållet avslöjar hennes mörkaste hemligheter.

Snuskiga SMS:et från Harrison Ford som Jason Segel ramat in
Foto: Apple TV+.

"Shrinking" (säsong 2) – premiär 16 oktober

Apples hyllade, Emmynominerade succéserie Shrinking, med Emmynominerade Jason Segel och flerfaldigt prisbelönade Harrison Ford, återvänder med sin andra säsongen hösten 2024.

Serien handlar om Jimmy som kämpar med att sörja sin hustrus bortgång och att vara pappa, vän och terapeut samtidigt. Han bestämmer sig för att prova ett nytt tillvägagångssätt med alla han möter: ofiltrerad, brutal ärlighet. Kan han hjälpa sig själv genom att hjälpa andra?

LÄS ÄVEN: Exklusiv intervju med Jason Segel om serien Shrinking

“Before”
Foto: Apple TV+.

"Before" (säsong 1) – premiär 25 oktober

Producerad av den flerfaldigt prisbelönta skådespelaren, komikern och filmskaparen Billy Crystal, kommer nu en stämningsfull, karaktärsdriven psykologisk thriller där Billy Crystal spelar huvudrollen som barnpsykiatrikern Eli.

Efter att tragiskt ha förlorat sin fru möter en barnpsykiatriker en orolig ung pojke som verkar ha en mystisk sammankoppling till mannens förflutna.

	 "Bad Sisters" säsong två
Foto: Apple TV+.

"Bad Sisters" (säsong 2) – premiär 13 november

Från Emmynominerade och BAFTA-prisbelönta exekutiva producenten och stjärnan Sharon Horgan, återvänder Bad Sisters med sin efterlängtade andra säsong bestående av åtta avsnitt i höst, och återförenar Garvey-systrar som spelas av Sharon Horgan som Eva, Anne-Marie Duff som Grace, Eva Birthistle som Ursula, Sarah Greene som Bibi och Eve Hewson som Becka.

Två år efter Graces missbrukande mans "oavsiktliga död" kan de nära sammansvetsade Garvey-systrarna ha gått vidare, men när tidigare sanningar dyker upp igen kastas damerna tillbaka in i rampljuset, misstankarna är på högsta nivå, hemligheter avslöjas och systrarna tvingas ta reda på vem de kan lita på.

EXKLUSIVT: Rebecca Fergusons krav för att arbeta i Sverige igen
Foto: Apple TV+.

"Silo" (säsong 2) – premiär 15 november

Sveriges stolthet Rebecca Ferguson är tillbaka i den andra säsongen av denna dystopiska berättelse baserad på Hugh Howeys New York Times bästsäljande trilogi.

I en framtid fylld av ruiner och giftig miljö, lever tusentals i en jättestor silo djupt under jorden. När deras sheriff bryter mot en kardinalregel och invånare mystiskt dör, börjar teknikern Juliette avslöja chockerande hemligheter samt sanningen om silon.

LÄS ÄVEN: Rebecca Ferguson pratade gärna svenska med Filmtopp i stor intervju

"Blitz" - ny Apple Original Film
Foto: Apple TV+.

"Blitz" – ny Apple Original Film

I andra världskrigets London evakueras nioårige George till landsbygden av sin mamma Rita för att undfly bombningarna. Trotsig och fast besluten att återvända till sin familj, ger sig George ut på en episk, riskfylld resa hem medan Rita söker efter honom.

"Blitz" kommer att ha global premiär på Apple TV+ den 22 november 2024.

En av 2000-talets bästa serier är snart tillbaka – säsong 2 färdiginspelad
Foto: Apple TV+.

Ett bonustips att se fram emot

"Severance" (säsong 2) – premiär 17 januari 2025

I säsong två av den hyllade "arbetsplats"-thrillern från regissören och exekutiva producenten Ben Stiller, och skaparen Dan Erickson, återförenas den stjärnspäckade ensemblen inklusive Emmynominerade Adam Scott, Britt Lower, Tramell Tillman, Zach Cherry, Jen Tullock, Michael Chernus, Dichen Lachman, Emmyvinnaren John Turturro, Oscarsvinnaren Christopher Walken samt Oscars- och Emmypristagaren Patricia Arquette, och välkomnar även Sarah Bock.

Mark leder ett team av kontorsarbetare vars minnen har splittrats kirurgiskt mellan deras arbetsliv och privatliv. När en mystisk kollega dyker upp utanför arbetstid påbörjas en resa för att upptäcka sanningen om deras jobb.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL