En av 2020-talets bästa dramaserier är tillbaka – har 8,3 i betyg på IMDb

En av 2020-talets bästa dramaserier är tillbaka – har 8,3 i betyg på IMDb

  • Apple TV+
Emil Oscar Rasmussen
23 augusti 2024 kl. 08:45

Och imponerande 98 % på Rotten Tomatoes

En av de senaste årens mest hyllade serier är tillbaka med en uppföljande säsong. I dag är det premiär för "Pachinko" säsong 2 på Apple TV+.

För två år sedan var det premiär för dramaserien Pachinko Apple TV+ och den blev en omedelbar favorit hos såväl tittare som kritikerna. Pachinko är en av många högkvalitativa serier på Apple TV+ och skildrar hoppet och drömmarna hos en Koreansk familj över fyra generationer, när de lämnar sitt hemland för att överleva.

Den hyllade dramaserien är baserad på Min Jee Lees bästsäljande bok och för många i västvärlden har den fiktiva berättelsen gett en inblick i östasiatisk historia och kultur som har gått dem förbri.

Seriens första säsong hade premiär våren 2022 och följs nu upp med åtta nya avsnitt. Ett nytt avsnitt släpps varje fredag fram till också med säsongsfinalen den 11 oktober.

En av 2020-talets bästa dramaserier är tillbaka – har 8,3 i betyg på IMDb
Foto: Apple TV+

Tokhyllade dramaserien "Pachinko" är tillbaka med en säsong 2

"Pachinko" är en av de senaste årens mest hyllade serier. Tittare världen över har tagit den till sig, vilket det imponerande betyget på IMDb, 8,3 av 10, vittnar om.

Några som tycks uppskatta den ännu mer är kritikerna. På sajten Rotten Tomatoes, där kritikeromdömen omvandlas till ett "Tomatometer"-betyg, baserat på antalet positiva recensioner, kan Pachinko stoltsera med otroliga 98 % i betyg. Även användarna på Rotten Tomates finner serien sevärd, och deras positiva omdömen uppgår till 88 %.

Den andra säsongen specifikt har dessutom, i skrivande stund 100 % positiva kritikeromdömen på Rotten Tomatoes.

Urval av kritikerkommentarer om "Pachinko" säsong 2:

Pachinko säsong 2 är ett mästerverk i berättande, skådespel, produktion, kostym, foto och regi, skriver IGN Movies.

Pachinkos främsta gåva är dess observanta öga. Ingenting undgår dess fokus... varje detalj bidrar till texturen av dess verklighet, tills de kumulativt fångar tyngden av hela livstider av erfarenheter, menar Hollywood Reporter.

Pachinko är en upplevelse som är smärtsam, glädjefylld, melankolisk och rörande, en mästerlig väv med motståndskraft att överleva livstider, tycker Collider.

"Pachinko" säsong 2 finns nu på Apple TV+. Utforska fler serietips på Filmtopp.se.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL