Ankan om stora Jönssonligan-satsningen som floppade: ”Jättesynd”

Ankan om stora Jönssonligan-satsningen som floppade: ”Jättesynd”

Axel Diedrichs
17 oktober 2024 kl. 14:55

Förra "Vanheden" ville göra fler filmer

I en intervju med Filmtopp berättar Anders "Ankan" Johansson hur han ser på att det bara blev en Jönssonligan-film i satsningen där han gestaltade Vanheden.

Senare i år får vi se nästa Jönssonligan-film slå ned på de svenska biograferna. Då kommer vi att få se självaste Robert Gustafsson i rollen som mästertjuven "Sickan", och med sig har han flera älskade skådespelare för att forma hela skurkligan. Men innan det ens kom på tal att göra denna nya stora satsning, såg vi en möjligen ännu större sådan i regi av internationellt hyllade Tomas Alfredson. Men trots de fina förutsättningarna med Alfredson och en gedigen ensemble bestående av Henrik Dorsin, David Sundin, Hedda Stiernstedt och Anders "Ankan" Johansson, blev det ingen större succé. 

LÄS OCKSÅ: Jonas Karlsson sägs briljera som Vanheden i Jönssonligan: ”Fruktansvärt rolig”

Ankan om stora Jönssonligan-satsningen som floppade: ”Jättesynd”
Anders Jansson, Jennie Silfverhjelm, Jonas Karlsson och Robert Gustafsson leder den kommande Jönssonligan-filmen. Foto: SF Studios.

Ankan om Jönssonligan-satsningen som floppade: ”Såklart tråkigt”

När Se upp för Jönssonligan kom ut 2020 slog den rekord som den mest streamade filmen under en öppningshelg på C More, med hela 1,1 miljoner tittare, men många av de som såg den var snabba på att yttra sitt missnöje. Filmen möttes även av relativt svaga recensioner som resulterade i ett genomsnittligt kritikerbetyg på 2,5/5

Det skulle inte komma att bli några fler filmer med samma konstellation. När Filmtopp nyligen träffade Anders "Ankan" Johansson, som spelade Vanheden i Se upp för Jönssonligan, frågade vi honom vad han känner över att det inte blev fler filmer, och om han känner agg över att behöva se vännen Anders Jansson vara med i den nya filmen Jönssonligan kommer tillbaka

– Nej, det gör jag verkligen inte. Det gör jag verkligen inte. Jag tycker det var jättesynd att det inte blev samma en gång till. Såklart. Annars är man ju dum. Men om man inte kan hantera det får man ha ett annat jobb. Alltså, då får man jobba någon annanstans. Det är bara så det är. Såklart tråkigt. Men nej, nej för fan. 

"Ankan" menar att man måste få vara avundsjuk på kollegor, men inte mer än så: 

– Alltså, hela den här branschen... man måste kunna få vara avundsjuk, men inte mer. Man får akta sig för att vara missunnsam. Det är en stor skillnad.

– "Fan, det skulle jag också vilja göra", det måste man ju få känna. Men jag unnar dem all framgång.

Den 6 december är det premiär för Jönssonligan kommer tillbaka. Då får vi se om det blir en mer lyckad satsning. 

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL