Succé för ”Maktens ringar” – kritikerna ger nya säsongen 92% på Rotten Tomatoes

Succé för ”Maktens ringar” – kritikerna ger nya säsongen 92% på Rotten Tomatoes

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
30 augusti 2024 kl. 08:40

Ännu är slaget om Midgård inte över

I går var det premiär för den andra säsongen av "Maktens ringar" och både kritiker och tittarna ser fortsättningen som en klar förbättring från den första säsongen.

När Prime Video lanserade tidernas största seriesatsning för två år sedan blev den knappast den stora succé de hade hoppats på. Maktens ringar säsong ett delade kritikerna och bland många av de mest inbitna Sagan om ringen-fansen sågs serien som ett misslyckande.

En ljusglimt i den första säsongen var dock de två avsnitten regisserade av svensk-franska Charlotte Brändström. Säsongens sjätte avsnitt, regisserat av Brändström, lyftes fram som det bästa av de åtta och när hon följaktligen gavs huvudansvaret för säsong två (hon regisserar över hälften av avsnitten) gavs vi anledning att hoppas på ett kvalitetslyft. Nu när den andra säsongen av Maktens ringar haft premiär kan vi slå fast att konsensusen verkar vara att serien har tagit ett rejält kliv framåt.

De tre första avsnitten av Maktens ringar säsong två finns nu att streama på Prime Video och såväl kritiker som tittare ger seriens andra kapitel ett bättre betyg än det första. Filmtopps Eric Diedrichs menar att "i princip allt är bättre" i den uppföljande säsongen.

INTERVJU: Charlotte Brändström om Maktens ringar säsong 2: "Det största jag någonsin gjort"

Succé för ”Maktens ringar” – kritikerna ger nya säsongen 92% på Rotten Tomatoes
Foto: Prime Video.

Nya ”Maktens ringar”-säsongen har 92% på Rotten Tomatoes – även tittarna mjuknar

Det måste sägas att den första säsongen av Maktens ringar var allt annat än sågad av den samlade kritikerkåren. Säsongen har 83% positiva omdömen på Rotten Tomatoes, vilken förärat den med "Certified Fresh"-stämpeln och Filmtopp fanns med bland de som delade ut ett högt betyg till serien.

Men även de positiva recensionerna hade en hel del skavanker att påpeka och tittarna var desto mer skoningslösa i sin kritik, vilket resulterade i usla 38% i Rotten Tomatoes tittarbetyg.

När vi nu klivit in i den andra säsongen kan Prime Video och seriens skapare pusta ut en aning och slå fast att saker och ting går i rätt riktning. Bland kritikerna gör säsongen succé med 92% i betyg på Rotten Tomatoes, och nu börjar även tittarna att mjukna. Serien är till viss del en vattendelare bland fansen, men de 66% som säsongen har bland tittarna är trots allt en enorm förbättring.

Mot slutet av den andra säsongen kommer vi också att bjudas på action i sällan skådad skala, så vi hade inte blivit förvånade om tittarbetyget dessutom fortsätter att krypa uppåt ju längre säsongen lider.

En sak är dock säker och det är att tv-historiens största satsning, efter sin svajiga första säsong, börjat hitta fotfästet på allvar i säsong två.

"Sagan om ringen: Maktens ringar" säsong 2 finns nu på Prime Video. Följ Filmtopp på Facebook för att ta del av fler spännande artiklar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL