Oscarsvinnarens nya skräckfilm finns nu att streama: ”En sann mindf**k”

Oscarsvinnarens nya skräckfilm finns nu att streama: ”En sann mindf**k”

  • Amazon Prime
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 08:11 | Publicerad 04 oktober 2024 kl. 08:10

En psykologisk skräckthriller som utspelar sig i köket

Till alla skräckfilmsfanatikers förtjusning där ute finns nu Prime Videos sprillans nya psykologiska skräckthriller "House of Spoils" (2024), med Ariana DeBose, att se på streamingtjänsten.

Så sevärd är Prime Videos nya skräckfilm "House of Spoils" (2024)

Hösten är i full rullning och för både oss på Filmtopp och Prime Video betyder det skräckfilmssäsong. Därför har streamingtjänsten nu premiär för Bridget Savage Coles och Danielle Krudys sprillans nya skräckfilm House of Spoils. Filmen hade premiär i går, den 3 oktober, men hur sevärd är den egentligen?

LÄS ÄVEN: Nya filmer och serier att streama i oktober 2024 – Filmtopp listar höjdpunkter

House of Spoils (2024)
Foto: Prime Video.

Det här handlar filmen om

En kock (som spelas av Oscarsvinnaren Ariana DeBose) öppnar sin första restaurang där hon tvingas kämpa mot kökskaos, en tvivelaktig investerare och bristande självförtroende samtidigt som hon hemsöks av platsens tidigare ägare som hotar att sabotera henne under varje steg i processen.

LÄS ÄVEN: Sevärt tips till alla Stephen King-fans – världspremiär för ny skräckfilm

Såhär tycker kritikerna:

– Oscarsvinnaren ansvarar över en läskig restaurang i en fånig thriller som erbjuder mer för fans av matlagningsserier än de som letar efter en skrämsel, skriver The Guardians recensent Benjamin Lee som ger filmen 3/5 i betyg.

House of Spoils borde vara riktigt läskig, en berättelse som blandar det ofattbara trycket från ett drömjobb med det övernaturliga men som inte lutar sig tillräckligt mycket mot någon av dem. Vi känner oss aldrig riktigt hotade av varken yrket eller poltergeisten, skriver Roger Eberts recensent Brian Tallerico som ger filmen 2,5/5 i betyg.

House of Spoils  är en sann mindf**k för både tittare och huvudpersonen, skriver Heaven Horrors recensent  Karina "ScreamQueen" Adelgaard som ger filmen 3/4 i betyg.

Summa summarum verkar med andra ord vara att House of Spoils en medioker, men ändå sevärd skräckfilm. Köket som spelplats för film och serier är populärare än någonsin efter uppmärksammade produktioner som The Bear och The Menu. Av den anledningen kan det vara intressant att se hur väl House of Spoils står sig i genren.

Du hittar "House of Spoils" på Prime Video

LÄS ÄVEN: Alla nya filmer och serier på Prime Video i oktober 2024 – maxad premiärmånad

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL