Ny hajthriller intar topplistan på svenska Prime Video

Ny hajthriller intar topplistan på svenska Prime Video

  • Amazon Prime
Axel Diedrichs
19 oktober 2024 kl. 13:43

Men förvänta dig inget mästerverk

Den nya hajthrillern "No Way Up" har fångat svenskarnas uppmärksamhet. Frågan är bara hur många som tycker om den – filmen ska tydligen vara usel.

Har det gjorts en enda riktigt bra hajfilm sedan Steven Spielbergs mästerverk Hajen som snart fyller 50 år? Det är frågan och svaret är förmodligen nej. Nu har vi sett ett nytt försök inom genren med den nya thrillern No Way Up. Dessvärre kan vi snabbt avfärda den som ännu ett misslyckat försök. 

I filmen följer vi en grupp människor på ett passagerarflyg som kraschar i Stilla havet. Men det är inte deras enda problem – runt omkring det sjunkande flyget finns ett stim med blodtörstiga hajar som bara väntar på att få slå till mot dem.

Ny hajthriller intar topplistan på svenska Prime Video
Foto: Altitude Films.

Klättrar på svenska Prime Videos topplista

Hajar som omger ett sjunkande flygplan låter som en osannolik och krystad idé, men vi kan nog alla enas om att det är mindre löjligt än i Sharknado 2 där de hungriga djuren svärmar runt ett flygplan uppe i luften. No Way Up är ett seriöst försök till att ge oss en nervkittlande rysare, men tittarna som sett den verkar likväl avfärda den som klyschigt trams som tar sig själv på för stort allvar. 

– Det finns en viss spänning i att flygplanet faller ner i havet och en och annan väl genomför hajattack; resten är en samling klichéer som gör filmen outhärdlig, skriver en recensent på Rotten Tomatoes

– En alltför allvarlig ton suger bort all energi från vad som annars kunde ha blivit en effektiv hajfilm, skriver en annan.

– Även om det börjar med en inte helt dålig idé, är denna katastroffilm absurt och skrattretande dålig. Den tar sig själv på för stort allvar och är fylld med dåligt skådespel, usel dialog, bristande kontinuitet och bristande logik, skriver en tredje.

Men ett fåtal recensenter är mer positivt inställda till filmen: 

– En härligt knasig blandning av katastroffilm, överlevnadsberättelse och hajattack-thriller.

– Den har ett intressant upplägg och bjuder på effektiva jump scares. Jag önskar bara att den hade haft lite mer humor.

– Går du in med rätt förväntningar för en B-film, blir du förmodligen positivt överraskad av dess personlighet, spänning och påhittighet.

Trots filmens högst tvivelaktiga mottagande är många tittare nyfikna på No Way Up, som just nu är en av de mest streamade filmerna på svenska Prime Video. För närvarande håller den fjärdeplatsen på denna topplista. 

Låt oss gärna veta vad du tycker om "No Way Up" genom att lämna en kommentar på vår Facebooksida där vi diskuterar nya filmer och serier. Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL