”Fasansfullt underhållande” Nicolas Cage-film finns äntligen att streama

”Fasansfullt underhållande” Nicolas Cage-film finns äntligen att streama

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
23 augusti 2024 kl. 20:00

”Nicolas Cage levererar en av sina bästa filmer”

Det är efterlängtad premiär på en av de stora streamingtjänsterna för en av Nicolas Cage bästa filmer. Nu kan se se hyllade, unika "Dream Scenario" på Prime Video.

Finns det någon som Nicolas Cage? Vi tror inte det, och följaktligen bjuder han på en hel del säregna filmer. En del av dem går vilse i sin originalitet medan andra resulterar i unika filmupplevelser. Allt man aldrig riktigt vet vad man kommer att serveras av Nicolas Cage är precis vad som gör honom till en självklar favorit.

Just nu är Cage högaktuell med den tokhyllade rysaren Longlegs (svensk biopremiär den 30 augusti) och som om inte det vore nog har en av hans bästa filmer från de senaste åren precis kommer till Prime Video.

Streamingtjänsten erbjuder nu möjligheten att se Dream Scenario (2023), en finurlig, mörk komedi med tydliga inslag av obehag som handlar om en alldaglig man (Cage), vars stilla liv plötsligt vänds på sin ända när han börjar dyka upp i människors drömmar. Över en natt blir han är världskändis, på gott och ont skall det visa sig.

LÄS OCKSÅ: Nicolas Cage 10 bästa filmer

”Fasansfullt underhållande” Nicolas Cage-film finns äntligen att streama
Foto: Scanbox Entertainment.

Se Nicolas Cage i "Dream Scenario" – kritikerfavorit med 91 % på Rotten Tomatoes

Nicolas Cage har en hängiven skara fans och hans mest inbitna följare tycks ha tagit emot Dream Scenario med öppna armar. Den bredare publiken har också uppskattat filmen, även om några har skrämts bort av den unika tonen och handlingen, vilekt resulterat i stabila 6,9 av 10 i betyg på IMDb.

Bland kritikerna har filmen däremot blivit en stor succé. Filmens samlade kritikeromdömen på Rotten Tomatoes landar på imponerande 91 % positiva betyg. Filmtopp sållade sig till skaran som älskade filmen och Eric Diedrichs beskriver den i sin recension som "fasansfullt underhållande".

Fler kritikeruttalanden om "Dream Scenario":

– Nicolas Cage levererar en av sina bästa filmer, skriver El Universal.

– Med tanke på utmaningen av att spela någon som är ointressant [lyckas] Cage göra något intressant med varje enskild scen, slår Looking Closer fast.

Dream Scenario är helt enkelt den bästa absurda komedin av sitt slag sedan Anomalisa, menar indieWire.

– Cage är komediguld i en av årets vassaste komedier, tycker Hollywood Reporter.

Filmen är regisserad av norske Kristoffer Borgli (Sick of Myself) och i övriga roller ser vi skådespelare som Lily Bird, Julianne Nicholson och Jessica Clement m.fl.

"Dream Scenario" finns nu att streama på Prime Video. Besök Filmtopp.se för fler ovärderliga tips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL