Fantastisk dansk thrillerserie äntligen tillbaka – se den nu!

Fantastisk dansk thrillerserie äntligen tillbaka – se den nu!

  • Amazon Prime
Sofie Landgren
27 september 2024 kl. 08:25

Den älskade danska nagelbitaren gör efterlängtad comeback

Efter lång väntan är den danska kriminalserien "Den som dräper – Mörkret" äntligen tillbaka – men på en ny streamingtjänst för seriens fjärde säsong. Nu finns de nya avsnitten på Prime Video.

Premiär för "Den som dräper – Mörkret" (säsong 4)

Viaplays omåttligt populära danska thrillerserie Den som dräper – Mörkret har fått ett nytt hem, och den fjärde säsongen har nu officiellt flyttat in på Prime Video.

Serien hade premiär 2019 och börjar med att tittarna får följa Utredaren Jan Michelsen som är övertygad om att det finns en koppling mellan flera fall där unga kvinnor har försvunnit. För att få en djupare förståelse av de som begår brotten tar han hjälp av den f.d. profileraren Louise Bergstein.

I den fjärde säsongen av Den som dräper - Mörkret blir Louise Bergstein och Frederik Havgaard tilldelade ett mordfall med en brutal avrättning av en ung gängmedlem som precis släppts. Det blir startskottet för ett spektakulärt mordmysterium som sträcker sig över hela Öresundsregionen.

LÄS OCKSÅ: Netflix nästa stora svenska krimsatsning utspelar sig i en ”värld av våld”

Premiär för den som dräper säsong 4
Foto: Viaplay / Prime Video.

En serie som älskas av fansen

Sedan starten 2019 har Den som dräper – Mörkret blivit en stor tittarfavorit och på IMDb har den fått det starka betyget 7,5/10, och på Rotten Tomatoes har den fått hela 90% i positiva omdömen från publiken.

Det här skriver tittarna:

– Det skapar verkligen spänning och skådespelarna är riktigt bra!

– Det här var en tuff serie att se, väldigt sorglig med en hel del våld, men produktionen har gjort ett lysande arbete. Utmärkt skådespeleri och regi, högt produktionsvärde, skickligt sammansatt och väldigt gripande, men inget för känsliga tittare....

– En otroligt gripande serie.

LÄS OCKSÅ: Alla vill se nya Johan Falk-filmer – här är sista pusselbiten som saknas

Trots den stora uppskattningen som serien har visats sedan den ursprungliga premiären, har väntan på den nya säsongen varit relativt lång och en period oviss. Senast vi fick följa Louise Bergstein var precis efter årskiftet till 2023, men kort därefter gick det inte längre att blunda för Viaplays problem och seriens öde hängde plötsligt i luften inför den fjärde säsongen. Lyckligtvis valde Prime Video att ge serien ett nytt hem och nu har streamingjätten äntligen släppt den nya säsongen.

Missa inte den spännande thrillerserien "Den som dräper - Mörkret", vars fjärde säsong har premiär i dag, den 26 september på Prime Video.

LÄS OCKSÅ: Sista chansen: “En av tidernas bästa dramakomedier“ lämnar snart Netflix

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL