Brutalt sågade kriminaldramat gör succé – leder topplistan på Prime Video

Brutalt sågade kriminaldramat gör succé – leder topplistan på Prime Video

  • Amazon Prime
Axel Diedrichs
28 september 2024 kl. 08:03

Bygger på bok av Jo Nesbø

Nu kan prenumeranter på Prime Video se kriminaldramat "Killer Heat" som bygger på Jo Nesbøs "Svartsjukemannen" – men kanske gör de bäst i att låta bli.

Tidigare i år fick vi veta att författaren Jo Nesbøs böcker om Harry Hole ska få en egen Netflix-serie med Joel Kinnaman. I väntan på att få se vad man tar fram där kan vi se den nya internationella filmen Killer Heat Amazon Prime Video, som även den bygger på författarens verk. I dagsläget gör filmen med Joseph Gordon-Levitt i huvudrollen succé i bemärkelsen att många hittar till den, men många av de som sett Killer Heat verkar vara allt annat än nöjda. 

Filmen är en kriminalare i klassisk noir-stilbygger som på Svartsjukemannen från 2021. Den utspelar sig på en grekisk paradisö och följer en detektiv som anlitas för att utreda ett mord som kretsar runt ett triangeldrama. I rollerna ser vi den erfarne filmstjärnan Joseph Gordon-Levitt, som gjort en rad stora verk i sin karriär, Shailene Woodley från Big Little Lies och Richard Madden (Game of Thrones). 

Brutalt sågade kriminaldramat gör succé – leder topplistan på Prime Video
Foto: Amazon Prime Video.

"Killer Heat" leder topplistan på Prime Video – men sågas vid fotknölarna

I såväl Sverige som övriga delar av världen är intresset enormt för denna nya film. Sajten Flixpatrol som mäter strömmar på global nivå visar att Killer Heat är etta på Amazon Prime Video som deras mest populära film just nu, men vi har förstått att många upplever den som en stor besvikelse. På IMDb har den det svala betyget 5,5/10, vilket inte på något sätt är katastrofalt, men på Rotten Tomatoes har Killer Heat däremot den sällsynt låga poängen 6/100

The Guardian delar ut betyget 1/5 och skriver att Killer Heat – tack vare Snömannen från 2017 – inte kan klassas som den sämsta Jo Nesbø-filmen, men konstaterar att den helt klart kommer vara enklast att glömma. 

The New York Times sågar även de filmen hårt och menar att Joseph Gordon-Levitt helt saknar karisma. 

Kanske kommer du vara en av dem som höjer snittet för Killer Heat, men vi ska understryka att det här är en film du får se på egen risk.

Filmtopp håller dig uppdaterad med de senaste nyheterna inom film- serie och TV-världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL