Alla vill se den ”storslagna” nya skräckfilmen – hyllas av kritiker

Alla vill se den ”storslagna” nya skräckfilmen – hyllas av kritiker

Axel Diedrichs
21 oktober 2024 kl. 14:00

”Smile 2” är etta på biotoppen

Den nya skräckfilmen "Smile 2" lockar flest biobesökare just nu i både Sverige och USA. Dessutom får den fina recensioner av flera stora tidningar.

Varje år har vi förhoppningen om en ny skräcksuccé, och det verkar som att vi nu har fått 2024:s största hit. Rykande färska Smile 2 som bygger vidare på den redan lyckade föregångaren, har på kort tid sålt biobiljetter för hundratals miljoner kronor världen över. Filmen är inte bara etta på säljlistan i USA, utan också här hemma i Sverige där den leder biotoppen

I Smile 2 följer vi en hårt pressad popstjärna vid namn Skye som ska göra sin stora återkomst på scenen när hon börjar utsättas för skrämmande och oförklarliga situationer. 

Alla vill se den ”storslagna” nya skräckfilmen – hyllas av kritiker
Foto: Paramount Pictures.

Den internationella kritikerkåren hyllar ”Smile 2”

I Sverige har Smile 2 inte fått det lyckade mottagande man hade hoppats på av landets recensenter – snittbetyget ligger här på 2,8/5 och Filmtopps recensent var inte heller övertygad (läs här). Men på internationell mark går den hem hos desto fler kritiker. Så här skriver några av de största tidningarna som hyllar skräckisen:

IndieWire: Mer än något annat är denna uppföljare ett bevis på den oändliga mångsidighet som skulle kunna göra Smile-filmerna till en återkommande kassasuccé i oktober i många år framöver.

Slashfilm: En oavbruten skräckshow som ständigt ökar i galenskap och bygger upp mot en storslagen final som i stort sett befriar filmen från eventuella negativa invändningar man kan ha.

The Daily Beast: Den är kanske inte en lika konsekvent berg-och-dalbana [som Smile], men den levererar tillräckligt ofta för att bli en toppfilm.

Publiken verkar även den tycka väldigt gott om filmen. På IMDb har den imponerande 7,2/10 i betyg, vilket ska sägas är väldigt starkt för att vara en skräckis. Det ser även mäktigt ut på Rotten Tomatoes där både användare och kritiker ger den samma höga 83/100 i poäng

Har du planer på att se "Smile 2"? Filmen går just nu på svenska biografer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL