5 serier för dig som gillar Strandhotellet – Filmtopps bästa tips

5 serier för dig som gillar Strandhotellet – Filmtopps bästa tips

Axel Diedrichs
14 juli 2024 kl. 20:00

Mer såpa åt folket!

Behöver du något att se på mellan avsnitten som sänds på söndagar? Här tipsar vi om serier för dig som gillar "Strandhotellet".

Långt ifrån alla är ett fan såpagenren, men de som "fattar grejen" tenderar att älska den. Camilla Läckbergs senaste såpa Strandhotellet har likt Lyckoviken gjort dundersuccé hos sin publik. 

Serien hade sin premiär den 7 mars 2023 och lockade genast många tittare. Många drogs med i berättelsen om de två rivaliserande familjerna Gyllenmark och Grip, som kolliderar över olika intriger, hemligheter och även hemska mord.

På rollistan ser vi meriterade stornamn som Samuel Fröler och Görel Crona, men också yngre begåvningar i Sofia Karemyr och Filip Wolfe Sjunnesson.

5 tips på serier för dig som gillar Strandhotellet

Just nu rullar den tredje säsongen av Strandhotellet och fansen som redan tycker att det är väldigt spännande, kan se fram emot en ännu mer laddad final. En säsongsavslutning som kommer lämna dem hungrandes efter fortsättningen. 

Behöver du något att stilla hungern med mellan söndagarnas avsnitt, eller kanske framför allt mellan säsongerna? Ta då rygg på Filmtopp som hjälper dig i ditt sökande med tips på serier som påminner om Strandhotellet

5 serier för dig som gillar Strandhotellet – Filmtopps bästa tips
Foto: Netflix.

Dynasty (2017-2022)

I såpaserien Dynasty Netflix följer vi de två välbärgade familjerna Carrington och Colby som tar begreppet familjefejd till en ny nivå när de slåss om kontroll över sin förmögenhet. Finns över 100 avsnitt att bingea för den som är sugen. 

"Dynasty" finns att streama på Netflix.

Foto: Lifetime.

Devious Maids (2013-2016)

Den här serien anses vara en av de allra bästa moderna såporna, och följer fyra latinamerikanska hushållerskor som arbetar hos de rikaste familjerna i Beverly Hills. När en nykomling i deras gäng hittar ett dött hembiträde bestämmer de sig för att luska i vad som har skett och snart uppdagas en hemsk sanning.

Skapad av Desperate Housewives-grundaren Marc Cherry.

Här kan du streama "Devious Maids"

 

5 serier för dig som gillar Strandhotellet – Filmtopps bästa tips
Foto: TV4.

Skilda världar (1996-2002) – se om en klassiker

Har du hört mycket om Skilda världar men aldrig sett den? Denna högst kultförklarade såpa är en av de mest berömda svenska serierna någonsin, men har länge varit svår att få tag på. Nu finns den äntligen att se på nytt. 

Skilda världar var först ut som svensk såpa med att sända avsnitt flera dagar i veckan. Handlingen följer tvillingarna Daniel och Sandra som återförenas efter att ha skiljts åt vid födseln. När de träffas i vuxen ålder växer en historia om svår kärlek fram.

Fyra säsonger av "Skilda världar" finns att streama på TV4 Play.

5 serier för dig som gillar Strandhotellet – Filmtopps bästa tips
Foto: A&E.

Bates Motel (2013-2017)

Den Psycho-inspirerade serien Bates Motel ger oss berättelsen om en ung Norman Bates och hans stränga mamma Norma, som tillsammans driver ett ödelagt motell. Här får tittarna chansen att förstå deras skeva relation till varandra, och hur folk i deras närhet kom att bli lidande i hopp om hjälpa dem. 

Här kan du streama "Bates Motel"

5 serier för dig som gillar Strandhotellet – Filmtopps bästa tips
Foto: SVT.

Lösa förbindelser (1985) – Sveriges första såpa

Vi avrunda listan med en till svensk klassiker som nu finns att se. Lösa förbindelser är den allra första svenska såpan och följer konstnären Karl-Henrik som försöker få sitt ordentliga genombrott. Hustrun Clair jobbar även hon med konst och har sitt sikte inställt på att bli Moderna museets nästa chef – men vägen dit är snårig och kräver sitt fulspel.

Här kan du streama "Lösa förbindelser"

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL