5 roller som gjort Adam Brody till världens hetaste skådis just nu

5 roller som gjort Adam Brody till världens hetaste skådis just nu

Sofie Landgren
08 oktober 2024 kl. 16:00

Rollerna som lett till att Adam Brody toppar IMDb:s lista

Få har missat Netflix senaste succéserie "Nobody Wants This" med Adam Brody och Kristen Bell i huvudrollerna. En otroligt uppskattad serie som dessutom har lett till att Adam Brody är rankad som den mest populära skådespelaren på IMDb just nu!

Adam Brodys väg till framgång – rollerna som gjort honom till världens hetaste skådis

Det finns inte en enda kotte bland Netflix användare som inte på något sätt har kommit i kontakt med deras senaste tittarsuccé Nobody Wants This (2024) med Kristen Bell och Adam Brody i huvudrollerna.

Även om du skulle tillhöra en av de få som inte har hunnit se denna hyllade komediserie ännu, har du garanterat sett postern i Netflix flöde. På IMDb har serien redan lyckats kamma ihop det höga betyget 8,1/10 och att det är en sevärd serie kan vi på Filmtopp intyga, vi är eniga i att det här är en perfekt romcom att se i höstmörkret – en fyndig feel-good-serie med ett unikt manus.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM SERIEN: Adam Brody tillbaka med romcom på Netflix

Till följd av framgångarna med Nobody Wants This är Adam Brody rankad som den populäraste kändisen på IMDb just nu, men det är som bekant inte den enda framgångsrika rollen han har på meritlistan. Filmtopp passar på att göra en sammanställning över några av de roller som har banat väg för Adam Brodys framgång just nu.

Adam Brody i rollen som "Seth Cohen" i OC
Foto: Warner.

Adam Brody i rollen som "Seth Cohen" i O.C.

Adam Brody var 19 år gammal när han flyttade till Hollywood med syftet att bli skådespelare, redan från start började han ta dramalektioner och skaffade sig en agent. Hans första år i Hollywood bestod av otaliga auditions och efter ett år landade han sin första roll, rollen som Barry Williams i Growing up Brady (2000) och kort där efter fick han även rollen som Dave Rygalski i Gilmore Girls (2000).

Det var dock inte förrän 2003 som han fick sitt stora genombrott i ungdomsserien O.C., en serie som blev en enorm tittarsuccé och Adam Brody blev den "sexiga nörden" Seth Cohen med hela världen.

Det här handlar serien om

När 16-årige Ryan Atwood (Ben McKenzie) faller huvudstupa in i det rika, privilegierade samhället Newport Beach, Kalifornien, så upptäcker han att de härskande familjerna i Orange County är minst lika territoriella som det tuffa gäng han umgicks med på gatorna i Chino. För Sandy Cohen (Peter Gallagher), idealistisk offentlig försvarsadvokat, hans fru Kirsten (Kelly Rowan), stöttepelare i Orange Countys societet; deras tonårsson Seth (Adam Brody) och grannflickan Marissa Cooper (Mischa Barton) så kommer Ryans närvaro förändra deras liv för alltid.

Här kan du streama: O.C.

In the Land of Women (2007)
Foto: Nordisk Film.

Adam Brody i rollen som "Carter Webb" i In the Land of Women

Adam Brody hade skrivit på ett sjuårskontrakt för rollen som Seth Cohen i O.C., och 2005 kunde tittarna samtidigt se honom i en biroll i actionkomedin  Mr. & Mrs. Smith och ytterligare en biroll i Thank You for Smoking 2006. I februari 2007 lades O.C ner och enligt eget utsago kändes det bra för både honom och de andra huvudrollsinnehavarna – vi det laget kände sig alla parter rätt klara med serien. Tack vare att serien skrotades kunde nu Adam Brody satsa mer på en gedigen filmkarriär och 2007 lyckades han landa en av huvudrollerna i den romantiska komedin In the Land of Women med bland andra Meg Ryan och Kristen Stewart.

Det här handlar filmen om

Som om det inte vore nog att ingen vill ge ut hans böcker. Nu sitter Carter Webbs livs kärlek och säger att hon vill göra slut! Utfattig och med krossat hjärta beger sig Carter hem till Michigan för att slicka sina sår. Men så möter han de tre kvinnorna i huset mittemot: Sarah Hardwickle och hennes två tonårsdöttrar. Om Carter trodde att han visste hur kvinnor är funtade, så misstar han sig. Och om han trodde att han hade förlorat sitt livs kärlek, så är kanske det är på tiden att han tänker om?

Här kan du streama: In the Land of Women

Jennifer's Body (2009)
Foto: 20th Century Fox.

Adam Brody i rollen som "Nikolai" i Jennifer's Body

År 2009 dök Adam Brody upp i skräckkomedin Jennifer's Body med Megan Fox och Amanda Seyfried, en film som näst intill har blivit kultstämplad av oss 90-talister trots att den generellt sett fick dåliga betyg. Filmen är rent krasst så pass dålig att den faktiskt blir bra. Samtidigt är det allt fler som med åren menar att filmen inte alls är dålig, utan att den bara var missförstådd och före sin tid. Adam Brodys roll som Nikolai är en av anledningarna till att just 90-talister har en förkärlek till filmen – den här rollen är i en helt annan kategori än hans tidigare snälla och lite nördiga roller.

I filmen spelar han sångaren Nikolai i bandet Low Shoulder, som visar sig vara hemliga satanister och som sluter ett avtal med djävulen för att boosta musikkarriären. Tack vare detta avtal måste bandet göra en ritual och "offra" Jennifer Check (Megan Fox), något som resulterar i att Jennifer helt plötsligt får smak på människoblod.

Här kan du streama: Jennifer's Body

StartUp (2016–2018)
Foto: Crackle.

Adam Brody i rollen som Nicholas "Nick" Talman i StartUp

Mellan 2016-2018 spelade Adam Brody huvudrollen i kriminaldramaserien StartUp tillsammans med andra stora namn som Otmara Marrero, Martin Freeman och Ron Perlman.

Det här handlar serien om

Izzy Morales är en ung programmerare som har utvecklat en innovativ affärsidé som dock inte verkar intressera vanliga investerare. Hennes dröm ser dock ut att gå i uppfyllelse när hon till sist får napp genom den unge bankmannen Nick (Brody) och familjefadern Ronald. Dessa två visar sig dock ha allt annat än rent mjöl i påsen, åtminstone indirekt. Som om detta inte vore nog, får de snart FBI-agenten Phil Rask i hälarna.

Här kan du streama: StartUp

Shazam! (2019) och Shazam! Fury of the Gods (2023)
Foto: Warner Bros.

Adam Brody i rollen som "Super Hero Freddy"  i Shazam

År 2019 fick han ytterligare en ny chans att visa vilken bredd han faktiskt har som skådespelare, och den här gången kunde han lägga till titeln som superhjälte på CV:t. Adam Brody spelar nämligen superhjälten Freddy i både Shazam! (2019), och i uppföljaren Shazam! Fury of the Gods (2023).

Det här handlar "Shazam!" om

Alla har en superhjälte inom sig – ibland krävs det bara lite magi för att locka fram den. Genom att skrika “shazam” förvandlas 14-årige fosterhemskillen Billy Batson till den vuxna och rippade superhjälten Shazam. Med sina nyvunna krafter gör Billy precis vad varje tonåring skulle göra – har kul med dem! Kan han flyga? Har han röntgensyn? Kan han skjuta blixtar från händerna? Kan han skippa SO-provet? Med ett barns oräddhet ger sig Shazam ut för att testa sina krafter men måste snabbt lära sig hantera de för att stoppa den ondskefulla Dr. Thaddeus Sivana. Och snart har han dessutom sina fostersyskon, varav Freddy (Brody) är en av dem, vid sin sida som superhjältar.

Här kan du streama: Shazam!

Det här handlar "Shazam! Fury of the Gods" (2023) om

Här fortsätter historien om tonåringen Billy Batson, som kan förvandla sig till sitt vuxna alter ego, superhjälten Shazam. Tillsammans med sina fostersyskon, som också har superkrafter, måste han stoppa systrarna Hespera och Kalypso från att utplåna världen.

Här kan du streama: Shazam! Fury of the Gods

Ready or Not (2019)
Foto: 20th Century Fox.

En bonus för skräckfilmsälskaren

Inför Halloween (och för att lägga till ett kvitto på att Adam Brody borde göra mer skräck) passar jag på att slänga in ett litet sevärt skräckfilmtips, en film som har en komisk underton och kan ses av de flesta. Adam Brody spelar rollen som Daniel Le Domas i Ready or Not (2019), och filmen handlar om en brud (Samara Weaving) vars bröllopsnatt tar en hemsk vändning när hennes excentriska nya svärföräldrar tvingar henne att delta i ett skrämmande spel.

Här kan du streama: Ready or Not

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL