5 nya filmer och serier du inte får missa i veckan – Filmtopp tipsar

5 nya filmer och serier du inte får missa i veckan – Filmtopp tipsar

Emil Oscar Rasmussen
14 oktober 2024 kl. 18:00

Premiärerna att ringa in i kalendern

Filmtopp har synat premiärschemat i sömmarna och vaskat fram veckans fem hetaste nya filmer och serier. Här är premiärerna du inte vill missa.

Filmtopps 5 utvalda tips – ny filmer och serier att streama i veckan

Shrinking (s2)
Foto: Apple TV+

Shrinking (säsong 2) – 16 oktober

Streamingtjänst: Apple TV+

Shrinking är den stjärnspäckade serien på Apple TV+ med Harrison Ford och Jason Segel i huvudrollerna. I serien får vi följa en sörjande terapeut som bestämmer sig för att bryta mot reglerna och berätta precis vad han tänker för sina patienter. Hans nya tillvägagångssätt får inte bara konsekvenser för deras liv, utan också hans eget.

Brothers
Foto: Prime Video.

Brothers – 17 oktober på Prime Video

Streamingtjänst: Prime Video

Föregående tips må ha varit stjärnspäckat, men detta nästa lyser faktiskt ännu starkare – åtminstone i antal stjärnor. I nya Brothers hittar vi profiler som Peter Dinklage, Josh Brolin, Glenn Close, Marissa Tomei och Bredan Fraser. Mycket tyngre än så blir det inte.

Handlingen i filmen följer en tidigare brottsling (Brolin), vars planer på att leva ett laglydigt liv går åt skogen när han återförenas med sin provocerande tvillingbror (Dinklage) för en road trip med målet att genomföra deras livs största stöt. För att lyckas är det inte bara lagen och vinande kulor som måste duckas, utan också deras besvärliga mamma. Frågan är om den sargade familjen kan sluta fred för att genomföra uppdraget, eller om de tar kål på varandra först.

The Office Australien
Foto: Prime Video.

The Office Australien (säsong 1) – 18 oktober

Streamingtjänst: Prime Video

Det är dags för den första engelskspråkiga The Office-serien sedan den amerikanska versionen, och det med den första kvinnliga chefen någonsin. I denna australiensiska The Office kliver vi in på kontoret hos paketeringsföretaget "Flinley Craddick" och hälsar på chefen Hannah (Felicity Ward) och hennes anställda. Hannah får veta att företaget planerar att stänga ner hennes kontor för att låta folk arbeta hemifrån, men hon tänker inte låta det ske utan en fight. Överlevnadsinstinkterna kickar in och Hannah gör vad hon kan för att hålla sin jobbfamilj intakt, och det finns inga gränser för hur dråpliga och ovälkomna metoder hon tar till för att lyckas.

Mer om nya "The Office"

Gåsmamman - Epilogen
Foto: TV4.

Gåsmamman: Epilogen (säsong 7) – 18 oktober

Streamingtjänst: TV4 Play

Det är dags för det definitiva slutet av Gåsmamman med den sjunde och sista säsongen som går under namnet Epilogen. Två år har passerat sedan den dramatiska och explosiva finalen av säsong sex och sedan dess har barnen Gustav (Joel Lützow), Nina (Clara Christiansson Drake) och Linus (Edvin Ryding) gjort vad de kan för att gå vidare med sina liv. När årsdagen för Sonjas (Alexandra Rapaport) död återförenas de för en minnesstund – och blir omedelbart utsatta för ett mordförsök.

Mer om Gåsmamman – Epilogen

Rivals
Foto: Disney+

Rivals (säsong 1) – 18 oktober

Streamingtjänst: Disney+

Disney+ rekommenderar vi att kolla in nya Rivals under veckan. Det är en dramaserie som tar oss till år 1986 i England, där vi får följa en ökänd ungkarl och före detta hästhoppare som nu gett sig in i politiken. Tillsammans med sin nya granne utmanar han en skrupelfri tv-magnatgenom att lägga ett bud på hans oberoende tv-franchise, men deras planer kompliceras av en spirande romans. Kan äkta kärlek verkligen blomstra i tv-branschens hänsynslösa värld, där ambitionen trumfar allt?

Fler nya filmer och serier att streama i veckan:

  • Chicago Fire (säsong 13) – 14 oktober på Viaplay
  • Dödligt kapitel (säsong 2) – 14 oktober på SVT Play
  • Chicago P.D. (säsong 12) – 15 oktober på Viaplay
  • Justice – 16 oktober på Netflix
  • Nemesis (säsong 1) – 16 oktober på Netflix
  • Chicago Med (säsong 10) – 16 oktober på Viaplay
  • The Shadow Strays – 17 oktober på Netflix
  • The Lincoln Lawyer (säsong 3) – 17 oktober på Netflix
  • Gundam: Requiem for Vengeance (säsong 1) – 17 oktober på Netflix
  • 9-1-1 (säsong 8) – 17 oktober på Disney+
  • Jurassic World: Kaosteori (säsong 2) – 17 oktober på Netflix
  • The Devil's Hour (säsong 2) – 18 oktober på Prime Video
  • Mannen som älskade UFO:n – 18 oktober på Netflix

Veckans bästa nya biofilmer

Det dyker även upp flera sevärda filmer på bio under veckan, inklusive den svenska rysaren Virgo, skräckfilmen Smile 2, familjemysteriet LasseMajas Detektivbyrå – Maskoten som försvann, dramathrillern Tatami och komedin A Different Man.

Filmtopp håller dig uppdaterad med de bästa filmtipsen och serietipsen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL