2020-talets största skådespelare fyller år – här är Zendayas bästa roller

2020-talets största skådespelare fyller år – här är Zendayas bästa filmer

Sofie Landgren
01 september 2024 kl. 08:25

En otrolig karriär trots sin unga ålder

Zendayas är skådespelerskan som har tagit hela världen med storm. I dag fyller hon år, och det vill vi uppmärksamma med hennes bästa filmer enligt folket.

Zendaya
Foto: Warner Bros.

En av världens mest hyllade skådespelare, Zendaya, fyller 28 år

En av världens mest eftertraktade skådespelare fyller år och dagen till ära vill vi passa på att lyfta fram hennes mest uppskattade roller. Hon började sin karriär som en blygsam bakgrundsdansare och barnmodell. Nu är hon en av Hollywoods största och har tack vare det lyckats få hela 182 miljoner följare på Instagram. Här är hennes produktioner som är högst rankade på IMDb.

Dune: Part Two (2024)
Foto: Warner Bros. Pictures.

"Dune: Part Two" (2024)

Betyg på IMDb: 8,5/10

Paul Atreides förenar sig med Chani och fremenfolket samtidigt som han är ute efter hämnd på konspiratörerna som förgjorde hans familj. När han ställs inför valet mellan sitt livs kärlek och universums öde, måste han kämpa för att förhindra en fruktansvärd framtid som bara han kan se.

Här kan du läsa vår recension.

Här kan du streama: "Dune: Part Two"

Euphoria
Foto: hulu / HBO Max.

"Euphoria" (2019) – säsong 1 och 2

Betyg på IMDb: 8,3/10

En grupp high school-elever tar sig fram genom ett minfält av droger, sex, identitet, trauma, sociala media, kärlek och vänskap i dagens alltmer instabila värld.

Här kan du läsa vår recension.

Här kan du streama: "Euphoria"

Spider-Man: No Way Home (2021)
Foto: Sony Pictures Releasing.

"Spider-Man: No Way Home" (2021)

Betyg på IMDb: 8,2/10

För första gången i Spider-Mans filmhistoria avslöjas vår favorithjältes identitet, vilket gör att hans roll som superhjälte påverkar hans privatliv och att hans nära och kära utsätts för stor fara. När han ber Doctor Strange om hjälp med att återställa sin hemlighet, sliter trollformeln upp ett hål i deras värld och släpper lös de farligaste skurkarna som slagits mot en Spider-Man i något universum. Nu ställs Peter Parker inför sin största utmaning hittills, som kommer att förändra inte bara hans egen utan även multiversums framtid.

Här kan du läsa vår recension.

Här kan du streama: "Spider-Man: No Way Home"

Dune
Foto: Warner Bros. Pictures.

"Dune" (2021)

Betyg på IMDb: 8/10

Paul Atreides är en briljant och talangfull ung man född med ett storslaget öde som måste resa till den farligaste planeten i universum för att säkra sin familjs och sitt folks framtid. När illasinnade krafter kastas in i en konflikt om tillgången till planetens mest värdefulla råvara - ett ämne med förmågan att låsa upp mänsklighetens fulla potential - kommer bara de som övervinner sina rädslor att överleva.

Här kan du läsa vår recension.

Här kan du streama: "Dune"

The Greatest Showman (2017)
Foto: 20th Century Studios.

"The Greatest Showman" (2017)

Betyg på IMDb: 7,5/10

Detta är den sanna och fascinerande berättelsen om P.T. Barnum, en av historiens mest legendariska underhållare. Han var en visionär som från ingenstans lyckades skapa en spektakulär cirkus som fängslade miljontals människor runt om i hela världen.

Här kan du läsa vår recension.

Här kan du streama: "The Greatest Showman"

Stort grattis på födelsedagen, Zendaya!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL