Sämsta filmerna 2014 – filmerna du skall undvika
Vilka är de sämsta filmerna 2014?
Det finns bra filmer, det finns dåliga filmer och så finns det rent usla filmer. Här är några filmer från året som gått som du inte bör ser.
För dig som inte har sett de sämsta filmerna från 2014 har du fortfarande chansen att undvika fjolårets största minor. Dessa titlar är valda efter våra recensioner. Om du istället vill veta vilka som har varit de bästa filmerna de senaste åren kan du läsa vår lista.
5. Lucy
Lucy blir kidnappad, men med hjälp av en drog som ger henne hundra procent hjärnkapacitet blir hon ett övermänskligt hot och tar inga fångar.
Jag hade höga förväntningar på Lucy och därför sved det extra i hjärtat när jag upptäckte att jag inte alls gillade den. Jag uppskattar att Scarlett Johansson ägnat tid åt annat än blockbusters och mainstreamfilmer för att göra något kontroversiellt. Men tyvärr faller Lucy som är allt annat än logisk. Hon tiodubblar sin hjärnkapacitet och kan plötsligt styra teknologi, hon kan till och med dyka upp i tv-skärmen. Ja, visst är Sci-fi en av filmens delgenrer, men karaktärerna är mänskliga varelser och filmen utspelar sig på jorden så därför bör dess logik förhålla sig till jordens regler. Eller?
Jag tycker att det är så tråkigt när cineaster klagar på en film för att den inte är realistisk. Film behöver inte vara realistisk så länge den förhåller sig trovärdig inom sin egen ram. Men i det här fallet är jag beredd att hålla med dem för filmen Lucy är långt ifrån realistisk i sin egen värld.
4. Into the Storm
Stormtrackers dokumenterar en kraftig orkan som uppstår i staden Silverton.
Into the Storm har sina poänger och en pigg story som stundtals är underhållande. Filmen är en berättelse om en trasig relation mellan far och son. Men problemet jag har med filmen är att karaktärerna är endimensionella och hur mycket jag än försöker så kan jag inte bry mig om dem. När filmen når sitt klimax har jag från och till himlat med ögonen i nittio minuter. Into The Storm är så förutsägbart tråkig och använder sig av stereotyper jag trodde att manusförfattare lärt sig undvika. Skäms!
3. Dum och dummare 2
Tjugo år har gått sedan Harry och Lloyd (Jeff Daniels & Jim Carrey) sist var ute på vägarna. När de får veta att Harry har en bortadopterad dotter beger de sig iväg för att hitta henne.
Dum och dummare 2 är som originalfilmen men med brist på fräscha skämt och karaktärerna är så pass blåsta att de inte går att identifiera med. Det är synd att förstöra en vacker bild av Harry och Lloyd på äventyr. Farrellybröderna har inte gjort något vettigt sedan Fäst vid dig (2003) och här återupprättar de sig tyvärr inte.
2. Hercules
Hercules (Dwayne Johnson) saga som legend sätts på prov när han ger sig iväg för att hjälpa kungen och drottningen att besegra en tyrann.
Hercules är actionspäckad och pampig, men brister i hjärta. Förutom att filmen bjuder på kassa one-liners är det största problemet att karaktären Hercules redan är en färdig krigare. Första actionscenen har samma klimax som den sista och med så många actionscener filmen har blir den dötråkig.
Dwayne Johnson är en skådespelare som har blivit bra med åren, men som tyvärr förblivit typecastad som actionhjälte. Det mest intressanta jag sett med honom är Snitch (2013) där han spelar en djupare karaktär med en mänsklig sida istället för actionhjälte.
Undvik "Hercules"!
1. Blended
Efter en kass blinddate tror singelföräldrarna Jim (Adam Sandler) och Lauren (Drew Barrymore) att de sluppit varandra, tills då de stöter på varandra på en familjesemester.
Adam Sandlers produktionsbolag Happy Gilmore har tappat sin känsla för rom-coms och deras sommarfilm Blended fick mig enbart att spänna mungipan för att gäspa. Blended är inte rolig och träffar heller inte hjärtat. För många uppenbara one-linerskämt slängs mot dig och det kunde inte vara ytligare. Barrymores och Sandlers reunion är fjolårets sämsta film och vad du än gör, se den inte!