Den egna filmen Anthony Hopkins tycker är ”en sorglig röra”

Den egna filmen Anthony Hopkins tycker är ”en sorglig röra”

Sofie Landgren
22 september 2024 kl. 11:00

Filmen som blev en frustrerande vändpunkt

Trots vacker scenografi och ett gediget manus ledde arbetet med "The Bounty" till att Anthony Hopkins skulle ändra sitt sätt att jobba på.

Anthony Hopkins
Foto:  Lionsgate / Scanbox Entertainment.

Filmen som blev en frustrerande vändpunkt för Anthony Hopkins

Anthony Hopkins är en av Storbritanniens absolut mest igenkända och etablerade skådespelare. Hans dragning till skådespelaryrket började redan vid femton års ålder när träffade skådespelaren Richard Burton och blev inspirerad till att söka in till Royal Welsh College of Music & Drama i Cardiff där han tog examen 1957. Mellan 1958 och 1960 gjorde han värnplikt och efter det började han studera vid Royal Academy of Dramatic Art. Sedan dess har han haft en enastående karriär och är mest känd för sin roll som Hannibal Lecter i När lammen tystnar (1991), en roll som ledde till en Oscar för Bästa manliga huvudroll. Han vann även en Oscar för sin medverkan i The Father (2020).

Det finns dock en roll som blev en tydlig vändpunkt i stjärnans karriär.

Anthony Hopkins i Bounty (1984)
Foto:  Scanbox Entertainment.

Anthony Hopkins är inte ett fan av "The Bounty" (1984)

Han menar på att det historiska actiondramat The Bounty (1984) där även andra stora namn som Mel Gibson, Daniel Day-Lewis, Liam Neeson, Bernard Hill, Neil Morrisey, John Sessions och Dexter Fletcher medverkar, ledde till en frustrerande vändpunkt. Stjärnan påstår att hela filmen bara var en enda stor röra under inspelning och att han aldrig kommer att lägga så mycket energi på en roll han inte har egen kontroll över igen.

– Det var en så sorglig röra till film, ett så trasigt jobb, och ändå skulle jag lägga så mycket tid och energi på rollen. Jag kommer inte längre att investera så mycket i någonting som jag inte har kontroll över. Det är för frustrerande. Den filmen var en slags vändpunkt för mig, säger Anthony Hopkins enligt Far Out Magazine.

Anthony Hopkins rollprestation som Lieutenant William Bligh är helt perfekt, men det är uppenbara problem med regissören Roger Donaldson som skett bakom kulisserna som gett honom avsmak för hela filmen. Exakt vilka problem som uppstod lämnar han dock osagt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL