Recension: The Girls on the Bus (2024) – ett politiskt korrekt potpurri

Recension: The Girls on the Bus (2024) – ett politiskt korrekt potpurri

  • 10 x 45 min
  • Drama
Johan Samuelsson Krantz
15 mars 2024 kl. 08:03
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Den nya HBO-seriens vilja att leverera perspektiv faller platt

"The Girls on the Bus" levererar politiskt drama på HBO Max med bra skådespelarinsatser. Nyanseringen lämnar lite i övrigt att önska.

  • Skapare:
    Amy Chozick, Julie Plec
  • I rollerna:
    Natasha Behnam, Melissa Benoist, Carla Gugino, Christina Elmore m.fl.

The Girls on the Bus är en amerikansk, politisk dramaserie som nu har släppts på HBO Max. Serien är skapad av Amy Chozick och Julie Plec och är baserad på Chozicks memoarer. Första säsongen består av 10 avsnitt och bjuder på en berättelse om politiska intriger och journalistiskt arbete. Huvudrollerna görs av bland andra Natasha Behnam (Lola Rahaii), Melissa Benoist (Sadie McCarthy), Carla Gugino (Grace Gordon Greene) och Christina Elmore (Kimberlyn Kendrick)

The Girls on the Bus är en serie som kastar oss in i den journalistiska och politiska världen genom ögonen på Sadie (Benoist).Hon är en idealistisk vänsterjournalist med en tydlig bias i sin rapportering. Hon har även en liten intressant vana att föra någon form av inre dialog med sin förebild och journalistiska guru Hunter (P.J. Sosko).

Tillsammans med ett gäng andra kvinnor, var och en med sina egna politiska åsikter, beger de sig ut på en kampanjresa för att rapportera om olika presidentkandidater och deras historia. Intrigerna tätnar när kvinnorna både kämpar med och mot varann för det perfekta scoopet.

Foto: HBO Max

Bristande djup – engagemanget går förlorat

Dialogen är rapp och habil, och återblickar används för att lägga djup till karaktärerna. Serien tar redan efter 25 min in i första avsnittet upp en rad aktuella ämnen som inkluderar vapenvåld, toxism, aborter, cancelkultur och Black Lives Matter, vilket ger den en stark känsla av dagens amerikanska politiska landskap. Med detta som grund tenderar serien att vara en aning endimensionell och missar chansen att verkligen utforska de politiska frågorna på ett nyanserat sätt. Den initiala ansatsen faller platt, och även en publik som är enig i sakfrågorna kan sakna nyanser och djup i historieberättandet.

Även om The Girls on the Bus har en hög energinivå i handlingen och hjälpligt engagerande karaktärer, skulle den gynnas av att inkludera mer mångfacetterade perspektiv för att verkligen belysa de politiska sakfrågorna på ett mera meningsfullt sätt. En stor potentiell publik kommer sannerligen inte att vara mottagliga och öppna för sakfrågornas relevans. Serien fyller dessvärre inte ut sina skor.

"The Girls on the Bus" finns nu att streama på HBO Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL